(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Vdolky z pekárny
Potřebné ingredience
300 - 350 ml mléka 2 žloutky 50g rozpuštěného másla 100g cukru špetka soli 500g polohrubé nouky 1/4 čerstvého droždí povidla nebo marmeládu šlehačku nebo tvaroh olej
Postup přípravy
Surovinu podle pořadí vložíme do pekárny a nastavíme program TĚSTO.
Těsto si ohlídáme a v případě potřeby buď dolijeme trošku mléka nebo dosypeme mouku. Těsto nesmí lepit!!!
Z vykynutého těsta vyválíme asi 1 cm silný plát ze kterého skleničkou vykrajujeme vdolečky a děláme do každého důlek. Smažíme v rozpáleném oleji důlkem dolu. POZOR! Jde to rychle :-)) Odkládáme na ubrousek (odstraní přebytečný olej) a zdobíme dle fantazie.
Těsto lze dělat i bez pekárny jen je nutné dát více droždí (3/4 kostky)
Těsto si ohlídáme a v případě potřeby buď dolijeme trošku mléka nebo dosypeme mouku. Těsto nesmí lepit!!!
Z vykynutého těsta vyválíme asi 1 cm silný plát ze kterého skleničkou vykrajujeme vdolečky a děláme do každého důlek. Smažíme v rozpáleném oleji důlkem dolu. POZOR! Jde to rychle :-)) Odkládáme na ubrousek (odstraní přebytečný olej) a zdobíme dle fantazie.
Těsto lze dělat i bez pekárny jen je nutné dát více droždí (3/4 kostky)
Takhle krásně nakynou
Před zdobením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Helap.
(upraveno)
20. 11. 2015, 11:04
Paluna
(upraveno)
29. 6. 2014, 22:43
Mišáčkovi
(upraveno)
13. 2. 2012, 16:54
Už jsem zkoušela různé recepty, ale tyhle jsou fakt výborný - taky jsem přidala trošku mouky. DOPORUČUJU!!!
pupuša
(upraveno)
16. 2. 2012, 17:35
@Mišáčkovi
Jsem ráda, že chutnají
AnniB
(upraveno)
26. 1. 2012, 19:11
Právě je večeříme a jsou luxusní Jen jsem teda musela po vykynutí vmíchat trochu mouky, těsto bylo dost tekuté Ale i tak se povedly a jsou fakt super
pupuša
(upraveno)
2. 2. 2012, 11:03
@AnniB
Andrejko, mám radost, že chutnají. Řidší těsto dělá občas mouka. Už se mi to také stalo - a to je dělám často.
andol
(upraveno)
19. 1. 2012, 9:57
Lenka.cep
(upraveno)
11. 2. 2011, 21:18
Jsou fakt výborné, chutnají celé rodině i známým, děláme je skoro každý týden... a dokonce vydrží (když se nepojí) měkké a jedlé i druhý den
pupuša
(upraveno)
27. 2. 2011, 20:44
@Lenka.cep
Leni jsem ráda, že mají úspěch.
Alenečka
(upraveno)
31. 8. 2010, 8:46
Mám takový dotaz co znamená 50h rozpuštěného másla?
pupuša
(upraveno)
10. 11. 2010, 15:08
@Alenečka
Alí samozřejmě má být g - jako gramů
Ink
(upraveno)
26. 5. 2010, 8:58
Dneska jdu na ně si poručil vdolky
Ilonáček
(upraveno)
2. 5. 2010, 21:19