(recept
si oblíbilo 114 návštěvníků)
Bezinkový sirup
Potřebné ingredience
2 litry vody 28 květu bezinek 7 dkg kyseliny citrónové 2 kg cukru
Postup přípravy
Vodu svaříme a necháme vychladit. Pak přelejeme květy bezu a necháme 24 hodin stát.
Pak scedíme přidáme kyselinu citrónovou a cukr. Rozvaříme ve vodě. Já nechávám znova zavřít.
Někdo dává do sklenic já dám do 4 litrových petek od sirupu. Normálně zavíčkuji a dám do sklepa.
Kyselina citrónová Vám sirup vlastně zakonzervuje.
Dělám 50 litrů na zimu a vypije se u nás. Je opravdu dobrý mám odzkoušené i s plátky citrónu a tenhle je lepší.
Pak scedíme přidáme kyselinu citrónovou a cukr. Rozvaříme ve vodě. Já nechávám znova zavřít.
Někdo dává do sklenic já dám do 4 litrových petek od sirupu. Normálně zavíčkuji a dám do sklepa.
Kyselina citrónová Vám sirup vlastně zakonzervuje.
Dělám 50 litrů na zimu a vypije se u nás. Je opravdu dobrý mám odzkoušené i s plátky citrónu a tenhle je lepší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jana (Patrik)
(upraveno)
14. 6. 2017, 10:18
Přijde tam prosím opravdu 70g té kyseliny? Je to šíleně kyselé, jak citronáda...kde jsem mohla udělat chybu? Dělala jsem podle receptu, jen jsem to nakonec povařila kvůli malému dítěti-údajně se má 5min. vařit, aby jedovaté látky zmizely...může to být tím?
evicela
(upraveno)
14. 6. 2017, 17:39
@Jana (Patrik)
vařit se to 5 min určitě nemá, jen s cukrem zahřát k bodu varu, pokud budete takto dlouho vařit, všechny dobré látky z květů zničíte, jaké jedovaté látky???žádné tam nejsou, právě naopak je to léčivka a varem se vše ničí
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 6. 2017, 19:21
marsi-28
(upraveno)
31. 5. 2016, 22:09
Dělala jsem ho už vloni.Dneska jsem nalila první várku a zítra nakládám další.
zelvicka petra
(upraveno)
31. 5. 2016, 17:55
Je opravdu výborný
novackova
(upraveno)
31. 5. 2016, 13:08
lenunada
(upraveno)
3. 6. 2015, 21:25
Právě jsem nalila do lahví zkušební várku, je perfektní, určitě budu ještě pokračovat. Jestě jsem to vylepšila, do horkého převařeného jsem na chvilku hodila vylouhovat 3 stonky máty a je to parádní. Děkuji za recept
Lída O.
(upraveno)
2. 6. 2015, 20:59
Musím se přidat k vychválení receptu, letos jsem dělala poprvé a je výborný. Tak snad vydrží a nezkazí se mi.Děkuji moc za recept
marcelkasimonka
(upraveno)
26. 5. 2012, 15:37
tak jsem nasbírala květy bezinek ,převařila vodu a čekám až trošku vychladne zatím jsem propláchla květy a zítra budu plnit do skleněných lahví už se těším na šťávičku Marcela s a
Hakai
(upraveno)
23. 6. 2011, 13:24
Tak už jsem letos dělala čtvrtou várku . Každému moc chutná . Jen jsem včera odtrhala asi poslední kvítky v okrese . Příští rok ho udělám mnohem víc. Děkuji za recept ,je opravdu výborný
petra.l
(upraveno)
12. 6. 2011, 22:43
Hotovo úžasný
Bohunkau
(upraveno)
12. 6. 2011, 11:36
právě jsem ho nalila do láhví, je super
thomaso
(upraveno)
5. 6. 2011, 8:26
Je výborný. Ta kyselina tomu dodává tu správnou chuť. Maminka také dělá, ale bez citronu a tak se tam pak musí dodávat. Tenhle mi připadá lepší a více svěží.
Žofička
(upraveno)
3. 6. 2011, 20:18
tak já jdu na to Než jsem nasbírala bez, tak to mi teda dalo zabrat, uffff Jen jsem si rozbila 3l sklenici . Tak snad to bude dobré i z TPW konvice. Kovový hrnec na to asi nebude moc vhodný že.
Žofička
(upraveno)
5. 6. 2011, 8:42
@Žofička
Povedlo se!!! Děkuji za super receptík, tento týden bude asi ve znamení sirupíku
iosolda
(upraveno)
3. 6. 2011, 7:24
taky ho zkusim uz se me louhoji kozičky tak jsem zvedava
lidare
(upraveno)
30. 5. 2011, 21:28
dobrý receptík,dík za něj,zkusím,bezinky mi už kvetou
ludjur
(upraveno)
30. 5. 2011, 19:35
Ďakujem za super receptík, práve som sirup dovarila a tak rozvoniava v celom byte, že sme neodolali a hneď za horúca vyskúšali a....to vám je dobrotaaaaa, naozaj vynikajúci
hambuo
(upraveno)
23. 6. 2010, 10:12
Tak už mám vylouhovaný květy a chci šťávu dodělat, jen se potřebuji zeptat, zda Pet lahve víčkujete hned teplé nebo až vychlazené.
Trvalka
(upraveno)
23. 6. 2010, 23:10
@hambuo
Moc se omlouvám nšla jsem to až ted. Víčkuji hned, aby víčko trošku drželo. Ale nenalívám horké. Doufám, že chutná.
lokoska
(upraveno)
16. 6. 2010, 10:56
mě už se taky louhují, jen jsen byla asi nedočkavá a vodu nenechala pořádně vychladit. Některé květy mi zhnědly,myslíte, že to bude vadit???
Trvalka
(upraveno)
16. 6. 2010, 20:39
@lokoska
Určitě ne to nevadí. Normálně scedte a přidejte cukr a kyselinu. Nic se neděje
Andrea35
(upraveno)
14. 6. 2010, 16:58
už se mi louhují od včera květy a za chvíli se na to vrhnu.teda 50 litrů,to je teda bomba
Trvalka
(upraveno)
15. 6. 2010, 13:40
@Andrea35
Doufám, že se povedl. Je výborný. Sladíme v zimě čaj. Je odzkoušený a poměr kyseliny a cukru je ok. Snad chutná. Po ránu na lačno je dobré si dát štamprlku sirupu je to lék proti kašli a nachlazení.
jazina
(upraveno)
3. 5. 2010, 12:47
Sirupek z bezinek také dělám, čekám až vykvetou. Je to výborný sirup so vody nebo do čaje a navíc je léčivý.