(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Polentové noky s omáčkou z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience
POLENTOVÉ NOKY: 3/4 l vody, sůl, větší špetka majoránky, 200 g instantní polenty ********** OMÁČKA: 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250 - 300 g hlívy ústřičné, 140 ml bílého vína, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, pažitka (nemusí být)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme polentu. Vroucí vodu osolíme, přisypeme majoránku a odstavíme. Za stálého míchání zašleháváme polentu. Vrátíme zpět na plotýnku a mícháme asi 1 min, dokud polenta nezhoustne. Polentu rozetřeme do menšího pekáčku a necháme zchladnout.
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a hlívu ústřičnou. Restujeme asi 5 min. doměkka. Podlijeme bílým vínem a mírně dusíme, až se část šťávy vyvaří. Před dokončením osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu.
Vychladlou polentu vyklopíme a nakrájíme malé noky, které orestujeme na trošce olivového oleje (kdo má rád, může přidat nasekanou pažitku).
Opečené polentové noky podáváme přelité houbovou omáčkou. Výborná příloha je sterilovaná červená řepa.
DOBROU CHUŤ!
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a hlívu ústřičnou. Restujeme asi 5 min. doměkka. Podlijeme bílým vínem a mírně dusíme, až se část šťávy vyvaří. Před dokončením osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu.
Vychladlou polentu vyklopíme a nakrájíme malé noky, které orestujeme na trošce olivového oleje (kdo má rád, může přidat nasekanou pažitku).
Opečené polentové noky podáváme přelité houbovou omáčkou. Výborná příloha je sterilovaná červená řepa.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kalimera
(upraveno)
19. 5. 2010, 11:46
Veliké díky za recept, je to delikatesa
. A taky za osvětu nočků, budu dělat častěji
.



nahlásit

alfleila
(upraveno)
20. 5. 2010, 20:25
@kalimera
Je to hlavně tvou zásluhou, protože hotovou delikatesu vykouzlí jen zkušená kuchařka!


nahlásit

kalimera
(upraveno)
21. 5. 2010, 12:37
@alfleila
Ó děkuji,
Ale základem je kvalitní recept osvědčené kuchařky
.



nahlásit

alfleila
(upraveno)
21. 5. 2010, 19:57
@kalimera
No tak tedy....jsem polichocena.....

nahlásit

kalimera
(upraveno)
7. 5. 2010, 12:36
Vypadají skvěle
. Polentu máme moc rádi a udělat z ní noky, to je skvělý nápad
. Ty jsem ještě nedělala
.



nahlásit

alfleila
(upraveno)
7. 5. 2010, 20:42
@kalimera
Polentu jsem dělala v tomto "stavu" poprvé a moc mile mě překvapila! Krásně drží tvar, a tak jsem ji vychladlou nakrájela a zkusila orestovat na olivovém oleji - vznikly mi tedy takové nočky výborné chuti! Takže vřele doporučuji!

nahlásit

kalimera
(upraveno)
13. 5. 2010, 12:48
@alfleila
Určitě vyzkouším
. Já z ní buď dělám knedlík a nebo ji griluji
.



nahlásit