RUMOVÝ DORT S KOŇAKOVOU ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
1 3/4 hrnku hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, asi 3/4 hrnku mléka, 2 vejce, 1 - 2 lžíce rumu, kakao či granko na obarvení těsta, pečící papír anebo tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání dortové formy...KRÉM : 1 kostka másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhané vlašské ořechy + pikantní zavařenina...RUMOVÁ POLEVA : 1 hrnek moučkového cukru, 3 - 4 lžíce rumu nebo punče,1 lžíce horké vody...KOŇAKOVÁ ŠLEHAČKA : 1 hrnek smetany ke šlehání, 2 - 3 lžíce vaječného koňaku, 1 balíček ztužovač šlehačky Dr.Oetker...NA OZDOBU : nastrouhané vlašské či jiné oříšky
Postup přípravy
MÁSLOVÝ + OŘÍŠKOVÝ KRÉM : Mouku zalijeme mlékem a za častého míchání uvaříme kaši, poté ji odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do jemné pěny. Do máslové pěny po částech vmícháme vychladlou kaši a našleháme či rozmixujeme do hladkého krému. Rozdělíme na dvě části a do poloviny krému přidáme oříšky.
RUMOVÁ POLEVA : Cukr s rumem nebo punčem a horkou vodou utřeme dohladka.
KOŇAKOVÁ ŠLEHAČKA : Smetanu s cukrem + ztužovačem a koňakem vyšleháme elektrickým šlehačem.
Odměnou je lahodný dortík...
:D)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé