(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Podzimní švestkový táč
Potřebné ingredience
20dkg hladké mouky,25 dkg polohrubé mouky,1 vejce,5 lžiček cukru 100ml oleje,3dkg kvasnic,špetka soli .250ml vlažného mléka.
drobenka: 10dkg poloh.mouky,1vanilkový cukr 10 ml.cukru a trochu nastrouhaných ořechů. a vlaž.sádlo.
švestky a makovou nádivku trochu řidší.
Maková nádivka: pomletý mák smíchaný s mletým cukrem a trochou skořice spaříme mlékem.Můžeme přidat lžíci polévkovou švestkových povidel.Já je dávám do makové nádivky vždycky.(když nemáme tak jakoukoliv marmeládu)pak nemusíme dávat tolik cukru.
Postup přípravy
Tak natrháme švestky,když nemáme tak u sousedů apd.Vyklepeme makovice,nalouskáme ořechy.
Pak klasicky zaděláme těsto řidší.Kdo má pekárnu může i v pekárně.Necháme vykynout.
Vymažeme plech ,vyklopíme těsto rovnou na plech a rukama namočenýma ve vodě těsto rozprostřeme.
Naskládáme švestky tak aby byly mezery .Do sáčku dáme makovou nádivku a do mezer vytlačíme nádivku mezi švestky jako mřížku. .Potom posypeme nádivkou s ořechy.
Pak klasicky zaděláme těsto řidší.Kdo má pekárnu může i v pekárně.Necháme vykynout.
Vymažeme plech ,vyklopíme těsto rovnou na plech a rukama namočenýma ve vodě těsto rozprostřeme.
Naskládáme švestky tak aby byly mezery .Do sáčku dáme makovou nádivku a do mezer vytlačíme nádivku mezi švestky jako mřížku. .Potom posypeme nádivkou s ořechy.
x
Jo,dejte do máku taky trošku rumu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
6. 8. 2018, 17:20