Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Podzimní švestkový táč

0.0
Podzimní švestkový táč

Potřebné ingredience

20dkg hladké mouky,25 dkg polohrubé mouky,1 vejce,5 lžiček cukru 100ml oleje,3dkg kvasnic,špetka soli .250ml vlažného mléka.
drobenka: 10dkg poloh.mouky,1vanilkový cukr 10 ml.cukru a trochu nastrouhaných ořechů. a vlaž.sádlo.
švestky a makovou nádivku trochu řidší.
Maková nádivka: pomletý mák smíchaný s mletým cukrem a trochou skořice spaříme mlékem.Můžeme přidat lžíci polévkovou švestkových povidel.Já je dávám do makové nádivky vždycky.(když nemáme tak jakoukoliv marmeládu)pak nemusíme dávat tolik cukru.

Postup přípravy

Tak natrháme švestky,když nemáme tak u sousedů apd.Vyklepeme makovice,nalouskáme ořechy.

Pak klasicky zaděláme těsto řidší.Kdo má pekárnu může i v pekárně.Necháme vykynout.
Vymažeme plech ,vyklopíme těsto rovnou na plech a rukama namočenýma ve vodě těsto rozprostřeme.
Naskládáme švestky tak aby byly mezery .Do sáčku dáme makovou nádivku a do mezer vytlačíme nádivku mezi švestky jako mřížku. .Potom posypeme nádivkou s ořechy.

x

Jo,dejte do máku taky trošku rumu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 6. 8. 2018, 17:20
(Y) (C) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie