Podzimní švestkový táč
Potřebné ingredience
20dkg hladké mouky,25 dkg polohrubé mouky,1 vejce,5 lžiček cukru 100ml oleje,3dkg kvasnic,špetka soli .250ml vlažného mléka.
drobenka: 10dkg poloh.mouky,1vanilkový cukr 10 ml.cukru a trochu nastrouhaných ořechů. a vlaž.sádlo.
švestky a makovou nádivku trochu řidší.
Maková nádivka: pomletý mák smíchaný s mletým cukrem a trochou skořice spaříme mlékem.Můžeme přidat lžíci polévkovou švestkových povidel.Já je dávám do makové nádivky vždycky.(když nemáme tak jakoukoliv marmeládu)pak nemusíme dávat tolik cukru.
Postup přípravy
Pak klasicky zaděláme těsto řidší.Kdo má pekárnu může i v pekárně.Necháme vykynout.
Vymažeme plech ,vyklopíme těsto rovnou na plech a rukama namočenýma ve vodě těsto rozprostřeme.
Naskládáme švestky tak aby byly mezery .Do sáčku dáme makovou nádivku a do mezer vytlačíme nádivku mezi švestky jako mřížku. .Potom posypeme nádivkou s ořechy.
x
Jo,dejte do máku taky trošku rumu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé