(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
DEZERT - Panna Cotta (vařená smetana)
Potřebné ingredience
1 l šlehačky, 6 plátků želatiny, 5 lžic cukru, citrónová kůra, vanil. cukr a trochu rumu cca 2 lžíce). NA POLEVU: 6 lžic vody, 2 lžíce cikru, 2 lžíce smetany (šlehačky, co jsme si dali stranou z toho litru).
Postup přípravy
Želatinu namočíme do studené vody (10 min.). Šlehačku, cukr, van. cukr, rum a citr. kůru dáme vařit, ale nesmí bublat - vřít!!! Pořád mícháme. Když je cukr rozpuštěný, tak vymačkáme z želatiny vodu a rozpustíme ji ve šlehačce (Ta nesmí vařit! Měla by mít max. 70 - 80 ´C). Nalijeme do formičky a dáme do lednice ztuhnout (cca šest hodin).
Před podáváním si uvaříme karamel. Cukr zalijeme vodou a šlehačkou, mícháme, aby se nepřipálilo a necháme zhnědnout. Místo karamelu můžeme použít jakýkoliv toping, polevu, co máme rádi nebo třeba ovoce.
Na fotce je malá forma z ORIONU a je to z polovičního množství ingrediencí. Doporučuji raději použít formu z hladkými stěnami, aby to šlo lépe ven.
Před podáváním si uvaříme karamel. Cukr zalijeme vodou a šlehačkou, mícháme, aby se nepřipálilo a necháme zhnědnout. Místo karamelu můžeme použít jakýkoliv toping, polevu, co máme rádi nebo třeba ovoce.
Na fotce je malá forma z ORIONU a je to z polovičního množství ingrediencí. Doporučuji raději použít formu z hladkými stěnami, aby to šlo lépe ven.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michaela_
(upraveno)
25. 10. 2011, 20:51
to dneska delal Matej v prostreno...jen nemel karamel, ale omacku z manga..kluk byl sikovnej
pajdulinka
(upraveno)
25. 10. 2011, 20:37
Ilonáček
(upraveno)
30. 4. 2010, 22:19