Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

ODLEHČENÝ JOGURTOVO-JAHODOVÝ ŘEZ

0.0
ODLEHČENÝ JOGURTOVO-JAHODOVÝ ŘEZ

Potřebné ingredience

KORPUS - 5 vajec, 5 lžic hladké mouky, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce prdopeče, 1lžíce kakaa. JOGURTOVÝ KRÉM - 1 velký jahodový jogurt, 1 šlehačka, 1želatinový ztužovač Dr.Oetkra, 2x cukrářská želatina želatina, jahody, vanilka

Postup přípravy

KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku, prdopeč a kakao. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě.

KRÉM - vyšleháme šlehačku do tuha. V druhé misce podle návodu připravíme ztužovač, ale dáme pouze 50ml vody. Do vyšlehaného ztužovače přidáme vyšlehanou šlehačku a jogurt.

NA VYCHLADLÝ KORPUS NATŘEME JOGURTOVÝ UŠLEHANÝ KRÉM, POKLADEME JAHODAMA, NEBO JINÝM OVOCEM A ZALIJEME VYCHLADLOU ŽELATINOU, KTEROU PŘIPRAVÍME PODLE NÁVODU. POKUD MÁME KOMPOTOVANÉ OVOCE, PŘIPRAVÍME ŽELATINU Z OVOCNÉ ŠŤÁVY - JE CHUTNĚJŠÍ. CELÉ DÁME VYCHLADIT MINIMÁLNĚ NA HODINU DO LEDNIČKY A POTOM UŽ MŮŽEME NABÍDNOUT DOBROTU RODINCE.
Smazat recept

pohled z boku

krájíme na kostky, nebo pásky....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 30. 4. 2010, 22:56
To jsou chutě. Nádhera. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
melony 29. 4. 2010, 20:09
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Ilonáček 29. 4. 2010, 14:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie