(recept
si oblíbilo 191 návštěvníků)
Laskonky

Potřebné ingredience
3 bílky, 160 g cukru krupice, 80 g mletého cukru, 110 g kokosu nebo namletých ořechů
Postup přípravy
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy). Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho. Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Ořechový krém nejen do laskonek
Ingredience:
210 g cukr jemný krystal,
250 g másla,
3 bílky,
70 g mletých opražených ořechů.
Příprava:
Máslo vytřeme do pěny. Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do husta a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s ořechy a studeným sladkým bílkovým sněhem do lehké pěny.
Ořechový krém nejen do laskonek
Ingredience:
210 g cukr jemný krystal,
250 g másla,
3 bílky,
70 g mletých opražených ořechů.
Příprava:
Máslo vytřeme do pěny. Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do husta a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s ořechy a studeným sladkým bílkovým sněhem do lehké pěny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Děkuji za rady