(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
VÝBORNÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY - příloha k masu i omáčkám
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,2 hrnky mléka,4 hrnky rohlíků(asi 5ks),4 vejce (pokud máte domácí,tak potom budou mít knedlíky krásnou barvu),sůl(rovná čajová lžička),petrželka(nešetřit-asi tak 2 hrstě),máslo
Postup přípravy
Smícháme mouku + sůl + žloutky + petrželku + mléko(pokojové teploty). Do těsta přidáme nakrájený rohlík (lepší je z předešlého dne) + jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Touto směsí naplníme sáčky na tlačenku které předtím vymažeme rozpuštěným máslem (stačí když do každého sáčku dáme asi 2 lžíce a pomuchláme ho,nezapomenout udělat uzlík).Naplníme tak ,aby se vešel do hrnce a potom také do kráječe:-) a uděláme uzlík.Vaříme ve vařicí vodě 27minut.Po uvaření je vyndáme,vytlačíme (jde to krásně) a nakrájíme nití nebo v kráječi na knedlíky.Chutnají opravdu skvěle!!Já je dělám jak k masu tak ke všem omáčkám.
Pokud nemáte sáček,tak lze směs zabalit do vymazaného alobalu a udělat taky takový bonbon a uvařit.Balila jsem ho dvou vrstev,ale asi to nebude moc zdravý.Přeji dobrou chuť!!
Pokud nemáte sáček,tak lze směs zabalit do vymazaného alobalu a udělat taky takový bonbon a uvařit.Balila jsem ho dvou vrstev,ale asi to nebude moc zdravý.Přeji dobrou chuť!!
potřebné suroviny (zapoměla jsem na mléko)
nejdříve umícháme těsto + petrželka + rohlíky +jemně sníh z bílků
hotová směs
sáčky na tlačenku
vymazat sáček (asi by to šlo vyndat i bez vymazání,ale to máslo dodá knedlíkům dobrou chuť)
naplníme sáčky
vložíme do vařicí vody a vaříme 27 minut (13 min. z jedné strany a potom otočíme)
na talíři jsou moc hezké a když je u nich třeba kachna a červené zelí,tak je to vše krásně barevné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hviezdicka1
(upraveno)
16. 3. 2013, 19:23
je to vyborny...
nahlásit
lidare
(upraveno)
15. 4. 2011, 12:08
ty vypadají úplně božsky,musím zkusit
nahlásit
KeseeS
(upraveno)
15. 4. 2011, 11:52
Dnes jsem vařila knedlíky..jsou naprosto dokonalé ,jelikož jsem neměla obal na tlačenku a hrníčkové se mi dělat nechtěly,použila jsem potravinovou folii,potřela máslem,dala polovinu směsi a zabalila do válečku,potom jsem váleček zabalila do alobalu a vařila 35 - 40 minut (měla jsem obavy aby byl knedlík hotový) ...musím říct,že knedlík šel krásně z folie vyndat,krásně se krájel a chuťově opravdu dobrota děkuji za receptík,ukládám do oblíbených..
nahlásit
beruškaveruška
(upraveno)
10. 9. 2008, 13:51
paní Lenko děkuji za výborný rychlý recept, knedlíky byly vynikající, jenom opravdu se musí pytlík vymazat máslem mockrát děkuji
nahlásit
sulipupi
(upraveno)
25. 10. 2007, 17:00
A můžu ty knedle dát do větších svačinových sáčků?
nahlásit
Taita
(upraveno)
25. 10. 2007, 20:59
@sulipupi
Tak to jsem Leni nezkoušela,ale slyšela jsem,že se to taky dá.Ty tlačenkový pytlíky jsou takový silnější a knedlík se rovnou hezky vytvaruje.Jestli to zkusíte v normálním sáčku,tak dejte vědět jak to dopadlo
nahlásit
mirabelka49
(upraveno)
20. 10. 2007, 9:57
Skutečně, můžu potvrdit. Dělám podobné. Jen s tím rozdílem, že si vše smíchám už ráno (vejce přidávám vcelku) a až podle potřeby vařím. Čím déle těsto stojí, tím lépe. Knedlíky nedávám do sáčku, ale mokrou rukou je stlačím nejlépe do koulí a ty hážu do vařicí vody. Nesmí se přichytit ke dnu. Pak jen ve vodě plavou. Místo polohrubé dávám krupici a rozhlíků kolik mám. Žádný prášek do peč, ani droždí. Nic nevážím, těsto ale musí být hutné a vajíčka stačí 2 nebo podle potřeby. Knedlíky jsou takové pevnější, ale my je takové milujeme. Při krupici nabydou. Nejlepší jsou čerstvé. Při vaření je dřevěnou varečkou občas obrátím. Jde to lehce, samy se točí. Pečivo, které běžně neupotřebím si nahrájím a strčím do mrazničky.
nahlásit
Waffi
(upraveno)
20. 10. 2007, 9:36
Jsou super , dávám je do hrníčků vymazaným máslem, které dám do hrnce s vodou do půlky hrnků,moc dobrý a rychlý.Pak vařim 30 min Pája
nahlásit
Taita
(upraveno)
25. 10. 2007, 16:42
@Waffi
Já ten recept vyčetla taky původně jako hrníčkový,je fakt,že z hrnečku je to po tom máslíčku cítit ještě lépe,ale dělám jich vždy hodně a tohle hrníčkování mi vždycky trvalo strašně dlouho a navíc vršek jsem měla vždy takový "rozblemtlý",tak jsem to vyřešila takhle
nahlásit
hanyhany
(upraveno)
20. 10. 2007, 0:15
Tak jsem tu a máte štěstí Povedly se na výbornou.... Jen ty pytlíky manžel splašil na poslední chvíli nějaké XXL a tak jsme měli cvíbochy jak blázen... Manžel si dává tak 8 normálních, tak jsem mu je cvičně nandala a dostalo se mi odpovědi, že nemyslel osm šišek, ale osm normálních knedlíčků. Jestli se chcete zasmát, mrkněte ke mně do fotek Ale mě to radost nepokazilo - příště už vím, do jakých pytlíků je dávat a nakupuji si zásobu, protože jiné už asi dělat nebudu, protože tyhle VAŠE jsou SUPER!!!!!!! Díky a doporučuji všem, které je ještě nedělaly
nahlásit
Taita
(upraveno)
25. 10. 2007, 16:45
@hanyhany
Jsem moc ráda,že jsem to neschytala a ty Vaše obr knedlíky jsou vážně úžasné
nahlásit
hanyhany
(upraveno)
18. 10. 2007, 22:09
Téda Leni, vypadají krásně Zítra je zkusím..... Ale běda Vám, jestli se mi nepovedou Určitě dám vědět.
nahlásit
Calimerka
(upraveno)
20. 9. 2007, 11:51
vypadají báječně hned jdu koupit sáčky to budou holky zítra koukat, jaký mám pěkný knedlíky
nahlásit
Pechovka
(upraveno)
16. 9. 2007, 11:12
Tohle jsou tzv. Karlovarské knedlíky. Pokud nemáte sáčky na tlačenku, lze je uvařit v utěrce ovázané nití. Tyhle knedle naprosto MILUJEME
nahlásit