(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Svatební
Potřebné ingredience
Můj první svatební.... Moc děkuji Věrušce Regnerové a Martině Junkové za jejich nezištné rady.... musely mi asi držet hodně palce(nebo pěsti?). Novomanželům i svatebčanům se líbil a to je podstatné.... spodní korpus 30 cm z 10-ti vajec. prostřední 22 cm z 5-ti vajec a vrchní 14 cm ze 2 vajec .Korpusy z ořechového těsta.
Postup přípravy
Krém č. 1- 3 pomazánková másla promíchaná (ušlehaná) s ušlehanou šlehačkou, přidáno zkaramelizované Salko a promícháno s želatinovým ztužovačem.
Krém č.2 - 500 ml mléka, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vanilk.cukry a 10 dkg Omegy uvařeno na hustou kaši. Rozděleno na dvě poloviny. Do jedné ještě teplé přidány dvě tyčinky kaštanů. Oba krémy byly zchlazeny a do každého zašlehány 2 másla. POZOR!!!! musí být stejná teplota, jak másla, tak kaše.
Prostřední a vrchní korpus jsem 2x překrojila a pomazala rozmíchanou marmeládou s rumem a citr.šťávou(docela tekuté) . Než jsem je plnila krémem č,1 udělala jsem kolem kraje mantinel z krému č. 2 ( aby krém č.1 nepřišel do styku s marcipánem. U těchto dvou korpusů byly řezy proloženy mandarinkami. Spodní korpus byl plněn spodní řez vanilkovým krémem, druhý řez krémem s kaštany. Chtěla jsem mít spodní patro pevnější, proto jsem ho neplnila krémem se šlehačkou.
Každý korpus jsem obmazala krémem č. 2 a dala pořádně do druhého dne vychladit. Pak jsem potahovala marcipánem,který jsem získala na MMB,bohužel už nevím od které cukrařinky : 10 dkg polotučného sušeného mléka, 20 dkg moučkového cukru, 1 lžíce pšeničného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma.
Marcipán jsem měla vyrobený ze dvou krabic mléka, chtěla jsem mít jistotu, že mi nebude chybět-ještě mi ale zbylo tak na potažení dvou menších dortíků. Marcipán na ze dvou žlutých barev ,na růžičky, jsem měla vyrobený dopředu, protože růžičky jsem vyráběla asi 3 dny před potahováním dortů.
Každý už naplněný korpus jsem měla na podložkách z pevné lepenky, která byla obalena do potravinové fólie. U prostředního a vrchního kola lepenky byla uprostřed vyřezaná dírka, přes kterou byl celý dort zpevněn tenkým dřevěným kolíkem. Za tuto radu ještě jednou děkuji Věrušce Regnerové - dort seděl jak přibitý.
Spodní patro bylo kolíky zpevněno 4x, prostřední 3x a po sestavení na sebe byl do horního patra prostředku zapíchnut ten již zmiňovaný dřevěný kolík. Pak už jsem mohla zdobit. ( kód 600)
Krém č.2 - 500 ml mléka, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vanilk.cukry a 10 dkg Omegy uvařeno na hustou kaši. Rozděleno na dvě poloviny. Do jedné ještě teplé přidány dvě tyčinky kaštanů. Oba krémy byly zchlazeny a do každého zašlehány 2 másla. POZOR!!!! musí být stejná teplota, jak másla, tak kaše.
Prostřední a vrchní korpus jsem 2x překrojila a pomazala rozmíchanou marmeládou s rumem a citr.šťávou(docela tekuté) . Než jsem je plnila krémem č,1 udělala jsem kolem kraje mantinel z krému č. 2 ( aby krém č.1 nepřišel do styku s marcipánem. U těchto dvou korpusů byly řezy proloženy mandarinkami. Spodní korpus byl plněn spodní řez vanilkovým krémem, druhý řez krémem s kaštany. Chtěla jsem mít spodní patro pevnější, proto jsem ho neplnila krémem se šlehačkou.
Každý korpus jsem obmazala krémem č. 2 a dala pořádně do druhého dne vychladit. Pak jsem potahovala marcipánem,který jsem získala na MMB,bohužel už nevím od které cukrařinky : 10 dkg polotučného sušeného mléka, 20 dkg moučkového cukru, 1 lžíce pšeničného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma.
Marcipán jsem měla vyrobený ze dvou krabic mléka, chtěla jsem mít jistotu, že mi nebude chybět-ještě mi ale zbylo tak na potažení dvou menších dortíků. Marcipán na ze dvou žlutých barev ,na růžičky, jsem měla vyrobený dopředu, protože růžičky jsem vyráběla asi 3 dny před potahováním dortů.
Každý už naplněný korpus jsem měla na podložkách z pevné lepenky, která byla obalena do potravinové fólie. U prostředního a vrchního kola lepenky byla uprostřed vyřezaná dírka, přes kterou byl celý dort zpevněn tenkým dřevěným kolíkem. Za tuto radu ještě jednou děkuji Věrušce Regnerové - dort seděl jak přibitý.
Spodní patro bylo kolíky zpevněno 4x, prostřední 3x a po sestavení na sebe byl do horního patra prostředku zapíchnut ten již zmiňovaný dřevěný kolík. Pak už jsem mohla zdobit. ( kód 600)
bez ozdob.....
z boku....
zezadu....
z druhého boku...
už na svatebním stole......
a ještě jeden snímek z místa činu.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
25. 4. 2010, 22:53
habuša
(upraveno)
25. 4. 2010, 21:57
Děvčata já Vám všem moc děkuji . Opravdu u Vás čerpán inspiraci a každý další mne díky Vašim radám a zkušenostem posouvá dál. A Věruško Vám děkuji nejvíc , s Vašimi radami to bylo podstatně jednodušší Tak pomyslně připíjím na naše další tvoření Zdena
Gabžule
(upraveno)
25. 4. 2010, 20:45
Zrušený účet
(upraveno)
25. 4. 2010, 19:49
jsem ráda, že jsem svou troškou mohla přispět do mlýna ..... sama vím, že někdy drobná rada vyřeší spousty trápení a nejasností. Dort je opravdu krásný, čistě provedený a na svatebním stole tvoří skvělou součást výzdoby....bravo
cherba
(upraveno)
25. 4. 2010, 11:55
pěkný svatební
Exovka
(upraveno)
24. 4. 2010, 17:29
moc se povedl
darinka30
(upraveno)
24. 4. 2010, 10:51
mavete
(upraveno)
24. 4. 2010, 10:14
Katuš B.
(upraveno)
24. 4. 2010, 8:42
Nádherný
Yvetta
(upraveno)
24. 4. 2010, 8:36
krásný
1371963
(upraveno)
24. 4. 2010, 8:18
Moc krásný a povedený
luciee27
(upraveno)
24. 4. 2010, 7:52
překrásný
januscha23
(upraveno)
24. 4. 2010, 0:45
pekny