Nepečený sušenkový dort - la Vicenza - zvládne i začátečník
Potřebné ingredience
500g Be Be sušenek (4 balení červených sušenek), 125 g másla, 250 g moučkového cukru (klidně můžete toho cukru ubrat), 3 žloutky, 250g vlašských ořechů (namletých), 200g čokolády na vaření, 500 ml mléka, 2 sáčky šlehačky Dr. Oetker,
Postup přípravy
Sušenky rozdrobíme a přelijeme mlékem.( můžete je namlít, ale já se s tím moc nemažu a rozdrobím v rukách)
Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme roztopenou čokoládu a vše smícháme dohromady. Ořechy nadrobno umeleme a dáme do směsi.
Připravíme si dortovou formu - na dno dáme igelit, aby se dort lépe vyklopil. Směs vylijeme do formy a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe na noc. Na závěr potřeme vrch dortu šlehačkou připravenou podle návodu na obalu. Móc dobré a móc sladké.
Velice dobré a efektní je, když použijete jednu šlehačku bílou a jednu pařížskou, takže Vám vzniknou krásné 3 barevné vrstvy.
rozdrobíme sušenky....
utřeme žloutky, máslo a cukr a přidáme rozpuštěnou čokoládu....
vmícháme do sušenek, které jsme zalili mlékem a přidáme ořechy
vše dáme do formy na noc ztuhnout
druhý den pokryjeme dort šlehačkou....výhodou šlehačky Oetker je, že dobře na dortu drží a má právě tu správnu chuť, který má tento moučník v originálním provedení, ale kdo chce, může použít normální šlehačku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé