(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
OPRAVDU houskovy knedlik - bez kynuti:)
Potřebné ingredience
3rohliky nakrajene na male kosticky, 1hrnek hrube mouky, 1vajicko, 3/4hrnku mleka, spetka soli
Postup přípravy
Tento recept mi predala moje tchyne, ktera jej ma pro zmenu od jeji tchyne:)
Vsechny ingredience krome rohliku si smichame v testicko a do vznikleho testicka postupne zamichavame rohliky. Vytvarujeme dve sisky a vlozime do vrouci vody. Varime 10 a 10min.
Jsou vyborne a rychle - jine doma uz nedelam:)
TIP: rohliky si vzdy jednou za cas nakrajim na kosticky ve vetsim mnozstvi, necham uschnout a skladuji v krabicce (no, spis ve velke krabici:)) ) - potom uz jenom prihodim do testicka.
TIP 2: muzete prihodit i dalsi veci - napr. nakrajenou pazitku, petrzel nebo oprazenou slaninku, spek, atd. - fantazii se meze nekladou...:)
Vsechny ingredience krome rohliku si smichame v testicko a do vznikleho testicka postupne zamichavame rohliky. Vytvarujeme dve sisky a vlozime do vrouci vody. Varime 10 a 10min.
Jsou vyborne a rychle - jine doma uz nedelam:)
TIP: rohliky si vzdy jednou za cas nakrajim na kosticky ve vetsim mnozstvi, necham uschnout a skladuji v krabicce (no, spis ve velke krabici:)) ) - potom uz jenom prihodim do testicka.
TIP 2: muzete prihodit i dalsi veci - napr. nakrajenou pazitku, petrzel nebo oprazenou slaninku, spek, atd. - fantazii se meze nekladou...:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
15. 10. 2018, 9:24



nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 10. 2018, 8:01
Mám skoro stejný recept od tchýně, ale ještě se tam dává trošku prdopeč. Jsou výborné. Prostě houskové. Žádné kynuté buchty

nahlásit

Matin+Sisa
(upraveno)
15. 10. 2018, 8:57
@bubík4
Jani,taky jsem dala trošku prdopeč.Ona původně měla být roštěná s rýží,ale nějak jsem popletla maso...tak byla nutná improvizace,tak jsem k tomu knedlíku přistupovala skepticky,že to bude zas buchtový...a hle knedlík super

nahlásit

nanukac
(upraveno)
14. 10. 2018, 21:52

nahlásit

horackm
(upraveno)
14. 10. 2018, 19:37
ráda také zkusím

nahlásit

Matin+Sisa
(upraveno)
14. 10. 2018, 17:27
Moc děkuji za recept
, konečně nemám knedlík ala buchta
,všichni moc chválili , konečně knedlík , co se mi povedl



nahlásit

Anny84
(upraveno)
12. 10. 2018, 12:58
Opravdu moc chutný knedlík a hotový raz dva
Rozhodně jsem nedělala naposledy
Děkuji za super recept
Anny





nahlásit
Sabinne
(upraveno)
2. 10. 2017, 19:01
Magdo, děkuji, konečně jsem našla ty naše NEJ knedlíky
příprava rychlá a jednoduchá, prostě bezva..přidala jsem půlku prdopeče a jsou akorát


nahlásit

JBerry
(upraveno)
7. 10. 2012, 12:56
Teď jsem knedlíky dělala k obědu, prdla jsem do toho prdopeč, neb můj manžel rád ty "nadýchanější" knedle a byl výtečný!!!! Moc děkuju za bezva recept, rychlý, snadný a výborný





nahlásit

KLASALENA
(upraveno)
2. 12. 2011, 14:23




nahlásit
miminko3
(upraveno)
9. 6. 2011, 19:33
Magdi prosim zeptam se .pisete varime 10 a 10 minut.
tak 10 minut nebo 20minut.jsem zmatena .dekuji misa


nahlásit

L_B
(upraveno)
9. 6. 2011, 21:23
@miminko3
Miso, je to 10min na jedne strane a 10min na druhe strane - takze dohromady 20minut...

nahlásit

hanys77
(upraveno)
3. 6. 2011, 14:52
Tak já tento recept mám taky od babičky a mám v něm půl sáčku kypřícího prášku. A knedlíky nevařím jen tak ve vodě, ale v tukem (máslo nejraději, ale i sádlo, Rama...)vymazaných čtvrtlitrových hrnečcích postavených do většího hrnce s vroucí vodou, tak aby sahala do půlky výšky hrnků. A vařím 20 minut pod poklicí. Zkoušela jsem i radu od kohosi, místo vymatlávání hrnků dát do hrnku mikrotéňák a do něj těsto, pak sáček přehrnout přes vrch, ale takto uvařené knedlíky mi teda moc nechutnaly. Ten tuk mi tam docela chyběl...
nahlásit

Cifrula1
(upraveno)
3. 6. 2011, 14:15
Ahoj Magdo. Dneska jsem dělala knedlíky poprvé a supéééér. Chuťově bezva a ta rychlost - blesku. Uvařila jsem k tomu hořčicovou omáčku a opekla párečky. Levný oběd odhaduju to na 25Kč pro všechny čtyři. Malý to dostal samozřejmně bez párečků.
nahlásit

L_B
(upraveno)
9. 6. 2011, 11:12
@Cifrula1
Tano, tak to jsem rada, ze mely uspech...
me by zase zajimala ta horcicova omacka - co to je a jak se to dela...?



nahlásit

Anýska08
(upraveno)
17. 5. 2011, 14:28
tyhle přesně děláme už několik let,mám je od své babičky a nedám na ně dopustit!!!

nahlásit

Majdalenka7707
(upraveno)
14. 5. 2011, 19:59
Super dobrý nápad,hlavně ty tipy jsou super,knedlík se chystám dělat ještě teď a to je osm večer,ale vypadá to že je rychlý a lehký,děkuji za tip



nahlásit

L_B
(upraveno)
26. 5. 2011, 9:53
@Majdalenka7707
Majko, doufam, ze chutnal...

nahlásit
majdulka
(upraveno)
8. 5. 2011, 10:27
Opravdu výborný knedlík,skvělý recept!

nahlásit

L_B
(upraveno)
10. 5. 2011, 20:54
@majdulka
stano, to jsem rada, ze chutna - vyridim tchynce - bude mit radost...!


nahlásit
Natýsek
(upraveno)
16. 5. 2010, 13:19
Dobrý den, předně děkuji za recept. Knedlík jsem vždy kupovala, nikdy houskový knedlík nedělám(nějak si nerozumím s kynutým těstem
), ale ejhle dnes ho u nás v konzumu neměli. Tak jsem zaběhla do receptů MMB a vybrala ten váš. Měla jsem z toho hrůzu tu lepivou kouli hodit do vody. Musím říci, že čerstvě vytažený je fakt dost dobrý....
. Knedlíček se krásně zatáhnul (nechala jsem ho tam o chlup déle), ale bohužel svíčkovka byla o něco déle, takže jsem musela knedl napařovat a to už nebylo ono. Takže příště už žádný konzum, hodím si chloupek více soli a načasuji ho přesně, aby byl bez ohřívání a supééééér. Moc díky......
.







nahlásit

L_B
(upraveno)
16. 5. 2010, 20:34
@Natýsek
Hanko, to jsem rada, ze chutnal...!
Jinak s tim ohrivanim vam asi neporadim - u nas se sni hned cely
, popr. kdyz neco malo zbyde, tak ohrivam pak rovnou porce v mikrovlnce a chutna nam uplne stejne... Zrovna tak kdyz zbyde vic, tak ho nakrajeny zamrazim a taky nam chut prijde po rozmrazeni v pohode - ale mozna jsme jenom min chutove narocni...




nahlásit

Šťastlivka1
(upraveno)
15. 5. 2010, 11:01
Chtěla bych je dnes zkusit - taky mám nakrájené rohlíky "dopředu"
tak se chci zeptat, kolik asi odhadem jich je na ty 3 celé rohlíky? Hrst? Dvě?
díky za radu!!



nahlásit

Šťastlivka1
(upraveno)
15. 5. 2010, 12:34
@Šťastlivka1
tak teda nevím, kde se stala chyba
ale s rohlíky můžu mlátit poledne, jak jsou tuhý.
možná jsem dala moc těch rohlíkových kostiček?
nevím.. každopádně, byla jsem nadšená konzistencí těsta
a dokonce mi tentokrát ani nepraskly
nicméně gumáci jsou nepoživatelní
Příště zkusím znova, nakostičkuji si přesný počet rohlíků a to by bylo, aby nebylo.



















nahlásit

L_B
(upraveno)
15. 5. 2010, 13:59
@Šťastlivka1
Saso, ty knedliky ale maji byt spis tuzsi
- nejsou kynute, takze testo nebude nikdy tak nadychane, jako u kynutych...ale teda tvrde, ze by byly nepozivatelne, to taky byt nemaji...
))) ...nekdo pridava trochu prdopece, aby byly "lehci", tak treba vyzkousejte, jestli vam to bude vyhovovat vic... ...ale jestli jste zvykli na knedliky kynute (a ocekavate kynute), tak tento recept nebude to prave...
...jinak co se tyce mnozstvi kosticek ze 3 rohliku, tak je to MOC!!!
- urcite ne hrst nebo dve - ja pocitam cca 3hrsti/1rohlik - a kolikrat jeste prihodim vic - ono se to v tom teste nakonec tak pekne promicha...





nahlásit

Lionka
(upraveno)
15. 5. 2010, 10:11
a nechybí tam prdopeč?

nahlásit

L_B
(upraveno)
15. 5. 2010, 15:02
@Lionka
jak jsem psala niz, nekdo dava, nekdo ne...
nahlásit

jitulka78
(upraveno)
14. 5. 2010, 21:39





nahlásit

garpous
(upraveno)
14. 5. 2010, 10:55





nahlásit

L_B
(upraveno)
14. 5. 2010, 18:51
@garpous
Katko, diky za pochvalu
a jsem rada, ze vam chutnaly...!


nahlásit