(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
rumunské sarmale
Potřebné ingredience
mleté maso,vajíčko, sůl pepř, rýže,mrkev, cibule,hlávka zelí,rajský protla, bobkový list nové koření čerstvý chleba, brambory, zakysaná smetana
Postup přípravy
rumunské sarmale jak je dělám já mleté maso dochutim pepřem solí vajíčko, přidám mrkev nastrouhanou na jemno a cibulku - obojí si předtím dohromady osmahnu na pánvi na trošce oleje,(neveřila jsem ale dodá to masu náádhernou vláčnost nevysuší se) pak přídám pytlík uvařené rýže, zelí si rozeberu a ovařím listy, pak vykrojit ten tuhý střed zamotat dotakových malých bombiček a naskládat tesně vedle sebe na pekáček, někdy podložím kysaným zelím na dno, a zaleju směsí protlaku s vodou kterou jsem si předtím chvilku povařila s bobkovým listem a novým kořením................. u nás se jí s čerstvým chlebem a zakysanou smetanou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pegggy
(upraveno)
14. 1. 2011, 11:10
Božinku toto dělávala naše babička, u nás se říká sarma. MŃAM