(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Arabelčin záhorácký závitek
![Arabelčin záhorácký závitek](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/100422/16/j79869.jpg)
Potřebné ingredience
vepřové řízky, trošku kyselého zelí, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, mletá červená paprika
Postup přípravy
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny, poté kyselého zelí, zamotáme do závitku ( podle potřeby stáhneme nití).
Pak si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku,přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Pak zasypeme trochou červené papriky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zahustíme jíškou a provaříme.
Podáváme s rýží.Dobrou chuť.
Pak si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku,přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Pak zasypeme trochou červené papriky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zahustíme jíškou a provaříme.
Podáváme s rýží.Dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100422/16/k109264.jpg)
...maso s anglickou a kyselým zelím
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100422/16/k109265.jpg)
opečení masa ze všech stran na cibulce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/20/b208146-1298143289.jpg)
lidare
(upraveno)
31. 10. 2019, 22:56
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(pl)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
Vlr.Buckova
(upraveno)
28. 4. 2010, 12:49
Ahoj a já to dělám zase z kuřecích steheních řízků, na to koření antonín, vložit kyselé zelí. zavinu. Dám do pánvičky zepter- bez oleje uplně, a přidám ještě nahoru zelí zbytek z pytlíku, vložím bobkové listy okmínuji a přidám opět koření od Antonína a dusím. K rýži super. Má to vlastní štávičku bez cibulového základu.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/16/b66034-1298389354.jpg)
arabelka
(upraveno)
28. 4. 2010, 17:03
@Vlr.Buckova
... taky dobrý. akorát mně by to doma nikdo nejedl ani já ne
. Nemám ráda stehenní řízky, ale z prsíček klíďo
. A nemám zeptery
. TAkže nemůžu víc posoudit
![:´(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/23.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/101228/19/b63025-1293560810.jpg)
RosMar
(upraveno)
22. 4. 2010, 19:57
Já to dělám z krkovičky a ještě potírám česnekem a peču v troubě.Podávám s bramborovým knedlíkem.To vaše vypadá výborně
,musím zkusit.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120105/12/b76994-1325761786.jpg)
Jitka z Brna
(upraveno)
22. 4. 2010, 21:10
@RosMar
i já je dělám z krkovičky a peču, ale jako přílohu máme brambory. Zrovna dneska jsme je dojedli ...
.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/16/b66034-1298389354.jpg)
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:56
@RosMar
super
z krkovičky určitě taky dobrý, já musím vařit jen z libového masa, protože nikdo u nás nemá rád tlusté
. A máte pravdu, bramborový knedlík mě ani k tomu nenapadl, určitě vyzkoušíme
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
ONdráčci
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:40
Už jsem je dělala a jsou výborné.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/16/b66034-1298389354.jpg)
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:57
@ONdráčci
super
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120915/13/b25965-1347709650.jpg)
rada27
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:33
Zrovna je peču,ale přidala jsem tam ještě houby a na půl rozkrojené brambory
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/16/b66034-1298389354.jpg)
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:58
@rada27
...fakt jo
houby sice nejím, ale pokud to jsou žampiony, tak
. A jak myslíte ty brambory? ...ty dáváte do závitků, nebo je uvaříte při dušení masa?
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120915/13/b25965-1347709650.jpg)
rada27
(upraveno)
25. 4. 2010, 16:26
@arabelka
Petruš,jen je oloupu a rozkrojím na půl a dám to péct k tomu.Když jsou nové tak neloupu jen omyju pod vodou
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110222/16/b66034-1298389354.jpg)
arabelka
(upraveno)
26. 4. 2010, 17:37
@rada27
tak to já vyzkouším taky. Akorát já mám ty závitky vařené, ale nevadí.
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)