(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Arabelčin záhorácký závitek
Potřebné ingredience
vepřové řízky, trošku kyselého zelí, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, mletá červená paprika
Postup přípravy
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny, poté kyselého zelí, zamotáme do závitku ( podle potřeby stáhneme nití).
Pak si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku,přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Pak zasypeme trochou červené papriky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zahustíme jíškou a provaříme.
Podáváme s rýží.Dobrou chuť.
Pak si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku,přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Pak zasypeme trochou červené papriky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zahustíme jíškou a provaříme.
Podáváme s rýží.Dobrou chuť.
...maso s anglickou a kyselým zelím
opečení masa ze všech stran na cibulce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
31. 10. 2019, 22:56
Vlr.Buckova
(upraveno)
28. 4. 2010, 12:49
Ahoj a já to dělám zase z kuřecích steheních řízků, na to koření antonín, vložit kyselé zelí. zavinu. Dám do pánvičky zepter- bez oleje uplně, a přidám ještě nahoru zelí zbytek z pytlíku, vložím bobkové listy okmínuji a přidám opět koření od Antonína a dusím. K rýži super. Má to vlastní štávičku bez cibulového základu.
arabelka
(upraveno)
28. 4. 2010, 17:03
@Vlr.Buckova
... taky dobrý. akorát mně by to doma nikdo nejedl ani já ne . Nemám ráda stehenní řízky, ale z prsíček klíďo . A nemám zeptery . TAkže nemůžu víc posoudit
RosMar
(upraveno)
22. 4. 2010, 19:57
Já to dělám z krkovičky a ještě potírám česnekem a peču v troubě.Podávám s bramborovým knedlíkem.To vaše vypadá výborně ,musím zkusit.
Jitka z Brna
(upraveno)
22. 4. 2010, 21:10
@RosMar
i já je dělám z krkovičky a peču, ale jako přílohu máme brambory. Zrovna dneska jsme je dojedli ... .
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:56
@RosMar
super z krkovičky určitě taky dobrý, já musím vařit jen z libového masa, protože nikdo u nás nemá rád tlusté . A máte pravdu, bramborový knedlík mě ani k tomu nenapadl, určitě vyzkoušíme
ONdráčci
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:40
Už jsem je dělala a jsou výborné.
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:57
@ONdráčci
super
rada27
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:33
Zrovna je peču,ale přidala jsem tam ještě houby a na půl rozkrojené brambory
arabelka
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:58
@rada27
...fakt jo houby sice nejím, ale pokud to jsou žampiony, tak . A jak myslíte ty brambory? ...ty dáváte do závitků, nebo je uvaříte při dušení masa?
rada27
(upraveno)
25. 4. 2010, 16:26
@arabelka
Petruš,jen je oloupu a rozkrojím na půl a dám to péct k tomu.Když jsou nové tak neloupu jen omyju pod vodou
arabelka
(upraveno)
26. 4. 2010, 17:37
@rada27
tak to já vyzkouším taky. Akorát já mám ty závitky vařené, ale nevadí.