(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
TVAROHOVÝ KOLÁČ S JABLKY

Potřebné ingredience
250 g měk. tvarohu, 250 g. moučkového cukru (lze použít i krystalový, když dojde moučka), 200 g tuku Hera, 3-4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 250 g hladké mouky, jablka (čím víc tím líp, klidně 6-8 větších kusů), vanilkový cukr, skořice (nebo skořic. cukr)
Postup přípravy
Nastrouháme si jablka na plátky. Tvaroh utřeme s cukrem, tukem a vejci, vmícháme mouku s práškem do pečiva (občas vmíchám trošku mléka, aby „to“ bylo mírně, ale jen mírně "tečavé" a líp se roztíralo, ale není to důležité). Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo klidně peč. papír tak, jak je kdo zvyklý). Poklademe nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a skořicí. Ve vyhřáté troubě ("střední", 160-175°) pečeme tak 35-40 minut (je to třeba vyzkoušet, aby těsto nebylo ani nedopečené, ale ani vysušené).
Pozn.: Lze poklást i jiným ovocem a třeba posypat drobenkou, ale jablíčkovo-skořicová varianta asi i u vás zvítězí.
Pozn.: Lze poklást i jiným ovocem a třeba posypat drobenkou, ale jablíčkovo-skořicová varianta asi i u vás zvítězí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
19. 3. 2017, 21:01

nahlásit
iruse
(upraveno)
15. 3. 2012, 19:24
Dobrý den Mariko, koláč je vynikající , ráda se k němu vracím,mám ho v oblíbených tak ho prosím opravdu nemažte...nerada bych o něj přišla,než se konečně donutim si ho vytisknout
a opravdu nechápu některé komentáře,protože těch receptů tady je opravdu spousta a myslím si ,že nikdo nemá čas hledat v ostatních jestli náhodou ten jeho není už jednou vložený, kort koláčů s jablky je tu požehnaně ...
Hezký den


nahlásit

Diochi
(upraveno)
16. 4. 2012, 23:17
@iruse
Krásný večer paní Iri
Moc děkuji za Vaši podporu - vážím si Vašich slov a Vaší upřímnosti
Komentáře některých lidiček už neberu v potaz
Mějte krásný zbytek týdne a dala jste mi terazky chuťové pohárky do pozoru, abych si jej znovu vyzkoušela
Děkujiiii moc!!!







nahlásit

Diochi
(upraveno)
22. 9. 2010, 6:53
Teď nemám tolik času, abych to řešila....až se přestěhujeme, tak to vyřeším tím, že jej vymažu.....toliko mi chutnal a tak jsem si jej dala mezi své oblíbené semky, abych si jej pamatovala......nikomu jsem tím nechtěla ublížit..........spousta lidí semky dává tolik receptů, který jsou stejný a nikomu to zatím nevadilo. Tedy já osobně v tom nevidím problém. To je prostě každýho svobodná věc si myslím a jestli jsem Vám tím způsobila nějaký sebemenší problémek, tak se omlouvám. Ale opravdu to teď řešit nechci......jsme ve stěhování a já na to opravdu teď nemám čas a navíc netuším kdy zase budeme mít internet.....díky všem za pochopení a mějte se suprácky
Nebojte, není to myšleno zle, jenom mne to zamrzelo.








nahlásit

bububububu
(upraveno)
23. 9. 2010, 9:20
@Diochi
my to taky nemyslíme zle, jde jen o to, že pokud tu budou vkládat všichni stejné recepty, pak budeme hledat jeden recept půl dne, protože to bude stále o jednom a tom samém. Když chci vložit recept a kór, kterej nemám svůj nebo po babičce a když mi ještě k tomu příjde mejlem a to se předpokládá, že to začne vkládat každej, tak se nejdřív podívám, jestli už tu není, pokud je, logicky ho nevložím, proč taky, přece jich tu nebude stejných 100, to se dá přece pochopit
Příjemné stěhování



nahlásit

bububububu
(upraveno)
19. 9. 2010, 10:17


nahlásit

Diochi
(upraveno)
20. 9. 2010, 21:59
@bububububu
Paní Janičko
Moc se Vám omlouvám - i když nevím proč bych se měla omlouvat
ale tento receptík jsem dostala od mojí kamarádky mailíkem...bylo jich tam spousty takových receptů a žádný receptík si bohudíky nepřivlasťňuji, neboť to není fér. Text jsem toliko zkopírovala z kuchařky, kterou mi kamarádka poslala
Proto tento recept není od Vás
Díky za pochopení a přeji krásný večer





nahlásit

bububububu
(upraveno)
21. 9. 2010, 19:31
@Diochi
já ale neřekla že je můj. Je nějaké paní a prostě už tu jednou je a v úplně stejném znění a když ho tady vloží 20 lidí, tak to nebude o ničem jiném než o receptech pořád dokola


nahlásit

Michellinka
(upraveno)
21. 9. 2010, 19:10
@Diochi
Ale přece není problém se nejdřív podívat, jestli tady není už stejný recept napsaný. Pak vyjíždí desítky stejných receptů a čert se v tom vyznej

nahlásit

Ovečka
(upraveno)
21. 9. 2010, 18:50
@Diochi
jenže spousta receptů, co kolujou mailama, je právě odtud

nahlásit

V+V+K
(upraveno)
4. 8. 2010, 10:50
mňam, mňam, mňam
. už dlouho jsem tak moc dobrou buchtu nejedla
. Všem doporučuji












nahlásit

Diochi
(upraveno)
5. 8. 2010, 19:30
@V+V+K
Jsme rádi, že chutná a že jsme mohli přispět trošku mlsným jazýčkům
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)




nahlásit
stranpa
(upraveno)
15. 6. 2010, 14:58
Tak už peču,pak podám hlášení

nahlásit

Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:33
@stranpa
Podejte, podejte - budeme jedině rádi, jestli chutnalo



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
23. 4. 2010, 9:56








nahlásit

Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:34
@Ilonáček







nahlásit

Katynka*
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:32
Maričko, vypadá mňamózně hnedka bych si dala

















nahlásit

Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:34
@Katynka*
Zkus beruško upéci
Moc se omlouvám, že podávám zprávičku terazky, ale nevšimla jsem si nikdy, že i tu se dají házet komentíky




nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:29
Tuk Hera má být rozpuštěná?
Děkuji



nahlásit

Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:35
@Hnědovláska
Ani jsem si čoveče nevšimla, že i u receptíků jsou možné komentáře
Proto se omlouvám za pozdní odpověď
Nene, tuk nerozpouštět - utřít s ostatními surovinami!
A nechť se dílko vydaří - tedy snad se už vydařilo...





nahlásit