(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Švédská treska
Potřebné ingredience
1 kg mražené tresky, 200 g eidamu, 5 mrkví, 1 pórek, 1 cibule, 500 ml zakysané smetany
podle chuti : sůl, bílý pepř, provensálské koření, sekaná petrželka, pažitka, olivový olej
Postup přípravy
Necháme si trochu rozmrazit tresku. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.
Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe treskou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200 stupňů.
Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou tresku zakryjeme.
Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.
Jako příloha vařené brambory.
Není to z mé hlavy, ale našla jsem tenhle receptík na jednom serveru o vaření. Nicméně, je tak lahodný, že prostě nejde neposlat ho dál. Stojí za vyzkoušení!!!
Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe treskou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200 stupňů.
Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou tresku zakryjeme.
Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.
Jako příloha vařené brambory.
Není to z mé hlavy, ale našla jsem tenhle receptík na jednom serveru o vaření. Nicméně, je tak lahodný, že prostě nejde neposlat ho dál. Stojí za vyzkoušení!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Myval
(upraveno)
4. 11. 2007, 21:00
Dobrý den, včera jsem vyzkoušela Váš recept a musím říct, že je to vynikající. Můj způsob přípravy ryb je dost omezený, takže tenhle je momentálně číslo 1
dzungila
(upraveno)
5. 11. 2007, 17:06
@Myval
Zdravím vás! Ani já nemám moc chutných receptů na přípravu ryb, ale tento je vskutku výborný. Časem přidám další a můžete opět vyzkoušet!