(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Pečené plecko(velmi jednoduché a dobré)

Potřebné ingredience
Vepřová plec(já dělám tak z kila,i méně),1větší cibule,česnek,4plátky anglické slaniny
Postup přípravy
Příprava zabere pár minut!Maso rozdělím na dva bochánky,nebo tak již koupím,vložím do zapékací nádoby,posolím lehce opepřím,přidám nakrájenou cibulku a 1nebo 2 stroužky česneku,hodně podleji vodou(tak,aby maso bylo do půlky ponořené)A dám péct,nejdůležitější je délka pečení,musí se dodržet nejméně 2,5hodiny,na méně stupnů.Asi hodinu je maso pod poklicí,poté již opékám masíčko bez ní,průběžně podlévám vodou,přidám na povrch slaninu pro chuť a do šťávy lžíci hořčice!Maso je křehké a měkkoučké,zásluhou pomalého pečení a množstvím šťávy.A dá se jíst i na studeno nakrájené na plátky,k chlebu.Je to moc dobré..určitě vyzkoušejte!

Připravené maso na pečení

Dokončený proces!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

avynka
(upraveno)
17. 3. 2013, 7:48
Jdu na to
.... později napíšu, jak to dopadlo


nahlásit

Petra J.
(upraveno)
18. 1. 2012, 14:29
Tak jsem udělala maso manželovi a ten si ho nemohl vynachválit. Moooooc dobrý maso a hlavně jednoduchý






nahlásit