Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

0.0
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší

Potřebné ingredience

Suroviny: Mrkev 2ks, brokolice dle chuti, cuketa mala máslo, kmín drcený 1/4lžičky anýz-na špičku nože, krupička dětská 2lžíce, ovesné vločky 2 lžíce(Lidl) vývar/voda, zeleninový bujón Natura(nemusí být), sůl, zelená petrželka.

Postup přípravy

Postup:

Mrkve si oloupeme a nakrájíme na kousky,brokolici si rozdělíme na malé růžičky, cuketu nakrajemy na male kosticčky. V hrnci si rozehřejeme plátek másla(nepřepalujeme)vložíme nakrájenou mrkev a cuketu, a restujeme až začne pouštět barvu,pak přidáme krupičku,orestujeme,zalijeme vývarem
(vodou,přidáme bujon) a necháme provařit asi 5min.Pak vložíme brokolici,vsypeme přebrané vločky a necháme jemně provářet do změknutí zeleniny, cca 5 min. Dosolíme a vmícháme najemno nakrájenou zelenou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jablotro 6. 8. 2011, 14:05
Dobrý den, paní Olgo, tak dneska na oběd jsem udělala mrkvovou polévku dle vašeho receptu a byla moc dobrá. Mám doma 15. měsíčního syna, tomu moc chutnala, ale on papá hezky, tak to mě nepřekvapilo. To, co mě překvapilo bylo, že můj 100% masožravý manžel si dal dva talíře :-) Takže za nás polévka na jedničku a mockrát děkujeme (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie