Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti

0.0
OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti

Potřebné ingredience

První důležitá věc, tuto buchtu je ideální připravit si 2-3 dny dopředu!


Připravíme si na těsto: 50 dkg hladké mouky
20dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
20 dkg tuku (např. Hera)
2 celá vejce
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky jedlé sody smícháme s 2 lžícemi mléka
špetka soli

Postup přípravy

Těsto zpracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Vyválíme dvě placky a dáme na dva pečící plechy.
(Ideální je použít na plech pečící papír). Těsto se trošku trhá. Já válím menší placku a malým válečkem potom přímo na plechu dodělám, případně domačkám do stran. Toto tedy pro provedete 2x.

První plech pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě a na druhý plech připravíme směs.

Směs: 30 dkg ořechů (čtvrtky)
12 dkg másla
8 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
3 lžíce rozpuštěného medu

Vše osmažíme dozlatova, ještě horké rychle pokládáme na druhou placku a pečeme také 15 minut
v předehřáté troubě.

Mezitím si připravíme krém:

Krém: 3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
10 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
20 dkg másla
šťáva z půlky citronu

Z mléka, mouky a solamylu uvaříme kaši. Dáme vychladnout za občasného míchání.
Z másla utřeného s cukrem a kaše vyšleháme krém. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.

První upečenou placku pomažeme krémem a navrch přiložíme druhou placku s ořechy. (Nebojte se, já to dělám tak, že z pečícího papíru buchtu mírně sesmeknu na krém, jde to pěkně, buchta je ze začátku tvrdší, takže se vám nepoláme). Celé necháme min. 24 hodin uležet.

Důležité na závěr!!! Upozorňuji, že placka hóóódně ztvrdne. Nemějte prosím strach, že jste něco pokazily. Je to tak v pořádku. Tuto buchtu je potřeba připravovat min. 2 dny dopředu. Krásně zvláční od krému a bude výborná. (Není to piškotová buchta, tak nečekejte prosím měkkoučkou placku).

Moje mamka mi ji upekla ke 30. narozeninám a měla takový úspěch, že všichni v práci vyžadovali recept a mají ji na prvních místech oblíbenosti. Dokonce ji pečou i na svatbu a na Vánoce místo cukroví!

Na obrázku je buchta s 2násobnou dávkou krému, 2 dny po upečení připravena k pochutnáníčku.

Veškeré vaše dotazy ráda zodpovím, ráda poradím. Přeji dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iwulik 27. 12. 2010, 20:11
VYNIKAJÍCÍ (clamp) (clamp) (clamp) Pekla jsem letos jako cukroví a krájela na drobné řezy,všem moc chutnalo a už není :-$ asi upeču ještě jednu dávku ,-)krém jsem dělala z vařeného Salka díky za super recept (Y)
cici prcek 27. 1. 2010, 16:01
Milá Mončo,moc Vám děkuji za perfektní recept.Všichni ho chválí a všem moc chutná,dokonce jsem ho musela dávat i do zakázek jako vánoční cukroví.Prostě super.Moc Vám děkuji a těším se na další super recept. (Y) (F) |:o) (clamp)
kouzelnice 20. 2. 2010, 17:17
@cici prcek Dobrý den, díky moc za pochvalu. :-) Dnes jsem přidávala další mňam řezy, mrkněte pokud budete mít chvilku. Mějte se krásně. Monča
barrbbucha 3. 10. 2009, 20:49
Ahojky,zkuste něco jednoduššího místo krému,uvařte karamelový pudink dle receptu na sáčku a hned po uvaření,tzn.horký ,jej rozetřete po spodním vychladlém plátua přikryjte vrchním s ořechy.Tento můžete papat skoro hned po vychladnutí,nebudete chtít něco jiného,je to božííí, (Y) (Y)
Radkar 13. 8. 2008, 10:10
Tak musím Vám napsat velkou pochvalu (F) (F),buchta poměrně jednoduchá,ale musí se opravdu nechat 2 dny uležet,chodila jsem kolem ní jak mlsný pes a píchala do ní prstem a s hrůzou pokaždé zjistila,že je jak kámen ;-),po dvou dnech super měkkounká |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
lidka50 28. 3. 2008, 18:50
Moniko ty řezy nemají chybu uspěla jsem s nimi jak v rodině tak u kolegyň v práci opravdu dobrůtka byla jsem (*) přeji hezký den (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Lidka
lidka50 28. 3. 2008, 18:50
Moniko ty řezy nemají chybu uspěla jsem s nimi jak v rodině tak u kolegyň v práci opravdu dobrůtka byla jsem (*) přeji hezký den (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Lidka
kouzelnice 29. 3. 2008, 11:52
@lidka50 Děkuji moc, :-$ naše rodina je úplně miluje a v práci má už recept také každý, takže jsou všichni za (*) (*) (*). Hezký den. Monča
bara5681 27. 3. 2008, 19:00
Téda Moni, řezy jsou úžasné! (Y) Mamka mi je teda donesla už hotové :-$, ale v sobotu se do přípravy vrhám sama ;-). Bára (F)
maarketa 20. 1. 2008, 20:13
holky ta je táááááááááááák suproá..už sem ji dělala potřetí mnam mnam mnam (Y) (Y)
Edicek 18. 1. 2008, 10:45
Moni, ta buchta vypadá nádherně. Edita.
Mončjatko 16. 9. 2007, 7:27
Mončo, tyto řezy znám a jsou naprosto dokonalé (Y). Sama jsem je dělala v březnu na dceřiny narozeniny a (P) mám v rodinných pod názvem Ořechové řezy medové, tak když budete mít čas, tak se mrkněte. Máte je moc pěkné (clamp).
kouzelnice 16. 9. 2007, 8:05
@Mončjatko Dobrý den Mončo,děkuji za pochvalu. :-$ U nás v práci tyto řezy vůbec nikdo neznal a všichni vyžadovali recept, teď ho mají mezi nejoblíbenějšími. Koukala jsem k vám, ano jsou to oni, máte je také super. :-)
bubble 15. 9. 2007, 21:52
Tedy to vypadá vskutku luxusně!! Hned si receptík uložím, jen kde vzít čas.... (X) (child5)
kouzelnice 15. 9. 2007, 21:59
@bubble Dobrý večer Jitko, právě že tyto řezy vypadají nádherně a zvládne je každý. Nejsem moc na pečení, ale s tímto receptíkem oslníte.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie