Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jihočeská zelnice a šťouchané brambory na cibulce

0.0
Jihočeská zelnice a šťouchané brambory na cibulce

Potřebné ingredience

Hlávka zelí, kmín, kelímek smetany ( může být sladká i zakysaná ), ocet, hladká mouka, brambory, cibule, sádlo, nebo olej, sůl.

Postup přípravy

Nakrouhané zelí uvaříme v osolené vodě i s kmínem do poloměkka. Ve smetané rozkvedláme hladkou mouku a tím zelí zahustíme. Povaříme a přidáme ocet podle chuti.
Jako příloha jsou výtečné šťouchané brambory : uvařené brambory rozšťoucháme a smícháme s dozlatova osmaženou cibulkou.

Tenhle pokrm se vaří na jihu Čech už od nepaměti, je sice sytý, ale mooooc lahodný!
Moje maminka nejí houbového kubu, a tak tuhle dobrotu vaří každé Vánoce. A nejenom o nich! Můj manžel je na maso, takže jsem tuto tradici převzala a manžílka tím "potrápím" i párkrát v roce. o:)
Takže přeji dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

veri 17. 12. 2009, 15:53
Děkuji, děkuji, děkuji. To je přesně co dělávala moje tchýňka a já se to moc nenaučila. (F) Nyní mám možnost se zase vyfíknout ;-) Ještě jednou Andreo díky (F) (F) (F). Doufám, že se mi povede. Zelí, kmín a sůl je již v hrnci ;-)
Eva28 30. 5. 2009, 17:30
Ja jsem si ce ze severu čech ale také ji vaříme a je opravdu výborná. Děti se po ní můžou "užrat". Jen dávam smetanu i kysanou i na šlehání. Vyzkoušejte! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie