Zobrazit přihlášovací formulář

KE KŘTINÁM

0.0
KE KŘTINÁM

Potřebné ingredience

KORPUS 5 vajec 300g ml. cukru 100 ml vody 312g mouky hladká + polohrubá 1 prášek do pečiva 200 ml oleje PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 2 šlehačky 2 mléčné čokolády (milka)

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s vodou a 1/2 cukru do pěny, pak zašleháme olej, mouku s práš do peč. Pokud dáme mleté oříšky ubereme stejné množství mouky, abychom stále měli 312g.
Nakonec přidáme ušlehaný sníh s druhou polovinou cukru.

Pečeme na 180 C asi 45 min

Upečeme 2 stejné korpusy, po prochladnutí prožeřeme, potřeme marmeládou a pařížskou šlehačkou. Já dala i jahody. Necháme pořádně vychladit.

Boky dortu posypeme oříšky, z marcipánu podle dort. formy vykrojíme vrch, a dle fantazie dozdobíme

.

botičky

.

.

promazáno marmeládou, mantinel z pudikovo-máslového krému a pařížská šlehačka + jahody

šablona na botičky..

...a botičky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Romanka78 4. 8. 2010, 20:30
Moc hezké, prosím pěkně, jak jste udělala ten mramor potah? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cherba 21. 4. 2010, 23:01
(clamp) (clamp) (^) (child6) (clamp) (clamp)
jeremy 20. 4. 2010, 16:24
Krásný... (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
jajka5 20. 4. 2010, 15:57
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 20. 4. 2010, 15:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie