KE KŘTINÁM
Potřebné ingredience
KORPUS 5 vajec 300g ml. cukru 100 ml vody 312g mouky hladká + polohrubá 1 prášek do pečiva 200 ml oleje PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 2 šlehačky 2 mléčné čokolády (milka)
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s vodou a 1/2 cukru do pěny, pak zašleháme olej, mouku s práš do peč. Pokud dáme mleté oříšky ubereme stejné množství mouky, abychom stále měli 312g.
Nakonec přidáme ušlehaný sníh s druhou polovinou cukru.
Pečeme na 180 C asi 45 min
Upečeme 2 stejné korpusy, po prochladnutí prožeřeme, potřeme marmeládou a pařížskou šlehačkou. Já dala i jahody. Necháme pořádně vychladit.
Boky dortu posypeme oříšky, z marcipánu podle dort. formy vykrojíme vrch, a dle fantazie dozdobíme
Nakonec přidáme ušlehaný sníh s druhou polovinou cukru.
Pečeme na 180 C asi 45 min
Upečeme 2 stejné korpusy, po prochladnutí prožeřeme, potřeme marmeládou a pařížskou šlehačkou. Já dala i jahody. Necháme pořádně vychladit.
Boky dortu posypeme oříšky, z marcipánu podle dort. formy vykrojíme vrch, a dle fantazie dozdobíme
.
botičky
.
.
promazáno marmeládou, mantinel z pudikovo-máslového krému a pařížská šlehačka + jahody
šablona na botičky..
...a botičky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Romanka78
(upraveno)
4. 8. 2010, 20:30
Moc hezké, prosím pěkně, jak jste udělala ten mramor potah?
cherba
(upraveno)
21. 4. 2010, 23:01
jeremy
(upraveno)
20. 4. 2010, 16:24
Krásný...
jajka5
(upraveno)
20. 4. 2010, 15:57
Ilonáček
(upraveno)
20. 4. 2010, 15:06