(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vepřové maso v zelenině
Potřebné ingredience
600 g vepřového masa, 2 cibule, 3 papriky, 4 rajčata, 2 mrkve, sůl, provensálské koření, pepř, olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme v chladu odležet aspoň hodinu (lépe přes noc). Rajčata nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, mrkev na kolečka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a restujeme. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky provensálského koření a mícháme dál. Až je maso skoro měkké, přidáme všechnu zeleninu, podlijeme trochu vodou a dodusíme do změknutí masa a zeleniny. Podáváme s rýži nebo těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé