(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Šlehačkové řezy "Rafaelo"
Potřebné ingredience
1 hrnek krystalu 2 vejce vanilkový cukr 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva +další suroviny v postupu
Postup přípravy
Mám ráda recepty rychlé,levné,jednoduché a pak samozřejmě výborné chuti.
Tento recept se hodí i pro ty kuchtičky,které nevlastní váhu :o))....váží se totiž "na hrnky"
Postup:
Krystal,van.cukr a vejce našleháme,přimícháme mouku,pr.do pečiva,mléko.
Nalejeme na vysypaný plech(vysypávám strouhankou) a posypeme promíchanou směsí:
1 hrnek kokosu
3/4 hrnku cukru(já dávám méně-je to dost sladké)
1 vanilkový cukr
Pečeme v troubě na horkovzduch,160°C,20minut
Po vytáhnutí z trouby ještě na horký korpus nalejeme rovnoměrně 250ml šlehačky !!!
Tento recept se hodí i pro ty kuchtičky,které nevlastní váhu :o))....váží se totiž "na hrnky"
Postup:
Krystal,van.cukr a vejce našleháme,přimícháme mouku,pr.do pečiva,mléko.
Nalejeme na vysypaný plech(vysypávám strouhankou) a posypeme promíchanou směsí:
1 hrnek kokosu
3/4 hrnku cukru(já dávám méně-je to dost sladké)
1 vanilkový cukr
Pečeme v troubě na horkovzduch,160°C,20minut
Po vytáhnutí z trouby ještě na horký korpus nalejeme rovnoměrně 250ml šlehačky !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarrrkka
(upraveno)
3. 2. 2012, 9:55
Tak jsem upekla,vyzkoušela a je moc dobrá,děkuji za recept
xvendik
(upraveno)
10. 4. 2011, 11:15
Chtěla jsem se zeptat Vy tam nedáváte olej? Jinak buchtu dělám je výborná a hned hotová. Zrovna se jí chystám dělat.
kevinecka
(upraveno)
7. 12. 2011, 22:01
@xvendik
nene.....olej nahradí asi šlehačka, je dost tučná
voralda
(upraveno)
20. 7. 2010, 8:55
Ach jo ,já upekla himaláje a tuto buchtu na švagrovu grilovačku.Himaláje byly v cuku letu pryč,ale tato buchta tam skoro celá zůstala .Když jsem jí ochutnala,tak byla dobrá na povrchu,kde se vsákla ta smetana,ale pod ní to nebylo nic moc .Tak bohužel u nás úspěch nesklidila.Ale udělala jsem jí přesně dle návodu,tak nevím nevím.......kde se stala chybička.Buchta vypadala krásně,jako tady na fotce Martina
kevinecka
(upraveno)
8. 10. 2010, 21:40
@voralda
suroviny do hrnku dávám stejnoměrně např "po ucho" aby byly dávky přesné.....teplota a doba pečení je orientační ....musí si každá kuchtička vyzkoušet dle své trouby , já mám zn. Indesit...pekla jsem ji takhle vždy a povedla se
ilka-pilka
(upraveno)
21. 6. 2010, 7:25
Výborná buchtička. Dělávám ji často, protože je hned hotová.
sites
(upraveno)
21. 6. 2010, 1:00
Tak teda nevím.... ..taky jsem ji vyzkoušela, ale jsme asi dost mlsný , moc nám to nejelo ..obzláště místa, kde bylo šlehačky nalito trochu víc, to bylo rozmočený ...někdo by řekl vláčný ..pro nás bohužel nic moc buchta, asi už ji dělat nebudu, ale tím vám rozhodně nechci zkazit chuť
kevinecka
(upraveno)
8. 10. 2010, 21:33
@sites
šlehačku musíte nalét rovnoměrně na korpus...vím, je to trochu problém já používám velkou lžíci
Vandy
(upraveno)
23. 4. 2010, 13:32
Muj oblíbenej ,je fakt výbornej peču ho často
kevinecka
(upraveno)
20. 4. 2010, 20:43
všem moc děkuji za pochvaly ani jsem nečekala že to bude až taková rychlovka ani jsem vám nestačila popřát dobrou chuť tak na ten další plech DOBROU CHUŤ
JEŽEK
(upraveno)
20. 4. 2010, 13:52
Tak už jí mám v troubě
helša
(upraveno)
20. 4. 2010, 13:20
No Naděnko super... včera jsem udělala a teď dojídám poslední kousek a to jsem si řekla,že zhubnu Tak pěkně děkuju , musím to teď péct pořád Ale opravdu skvělý a výborný recept.. Chválím a čekám na další rychlovky Manžel s klukama jsou nadšení
jeani
(upraveno)
19. 4. 2010, 12:37
Právě jsem ochutnala a....... Recepty na hrnky hotové za 10 minut prostě miluju Všem DOPORUČUJU!
liberečanda
(upraveno)
19. 4. 2010, 9:04
Určitě vyzkouším
helša
(upraveno)
19. 4. 2010, 8:29
No to mně podrž vypadá to úžasně a rychle už vím co budu péct díky za skvělý recept
Ilonáček
(upraveno)
18. 4. 2010, 21:47