Čokoládový dezert (brownies) s vanilkovou zmrzlinou a horkým ovocem - výtečný a do 15-ti minut hotový
Potřebné ingredience
Množství na kulatou zapékací mísu o průměru cca 28 cm (nebo 10 zapékacích mističek na muffiny): 160g másla, 160g tmavé čokolády s obsahem kakaa 70% (v nouzi lze použít i čoko na vaření, ale výsledek se nedá srovnat), 4 vejce, 100g krupicového cukru, 100g hladké mouky Na horké ovoce potřebujeme jakékoliv mražené nebo čerstvé "lesní" ovoce. Tentokrát jsem použila borůvky a ostružiny. Dále cukr a trochu vody. Jako poslední potřebujeme kvalitní vanilkovou zmrzlinu, nejlépe Carte D´or.
Postup přípravy
1. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo s čokoládou a vymícháme.
2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Zhoustnou a zdvojnásobí svůj objem.
3. K vaječné směsi pomalu přišleháme čokoládovou směs.
4. Jako poslední zvolna vmícháme mouku.
5. Formu vyložíme pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních 13 minut.
Mezitím si připravíme horké ovoce.
1. Několik lžic cukru (krystal, krupice nebo třtinový) rozpustíme v hrnci na karamel.
2. Přidáme pomalu trochu vody. (Pozor na prskání.)
3. Přidáme ovoce a povaříme.
4. Lze vynechat karamelovou fázi a ovoce jen uvařit s cukrem a malým množstvím vody.
Brownies nakrájíme a podávme nejlépe teplé s horkým ovocem a vanilkovou zmrzlinou.
Dobrou chuť.
Moučník je krásně vláčný s výraznou čokoládovou chutí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé