Lehoučká šlehačková roláda (bez mouky)
Potřebné ingredience
4 vejce, 4 poctivé lžíce holandského kakaa, 4 rovné lžíce moučk. cukru + smetana na šlehání, ztužovač + ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Žloutkovo-kakaová hmota a pevný sníh z bílků (šleháme se špetkou soli)
Opatrně smíchat a šup na plech.
Dávka stačí na malý plešík, na klasický plech bych dala z 6 vajíček.
Toto jsem dávala do náplně, šlehačka stačí jen 33%. Žádný další cukr.
Naplněno, nic se neláme.
Ač postup varoval, že roláda nesmí dlouho stát, aby se nerozmočila, noční pobyt v lednici přežila bez úhony a naopak jí velmi prospěl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé