Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Inspirace - dnešní rychlodort ;-)

0.0
Inspirace - dnešní rychlodort ;-)

Potřebné ingredience

Ozdobami jsem se Inspirovala (již podruhé) od Martinky (M-kocurek) - díky Martinko !!!!!!!!Těsto na 2 srnční hřbety: 7 vajec, 30 dkg cukru krupice, 18 dkg polohrubé mouky, 3 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr.Krém: rychlý máslový - s pudinkovou vložkou, cukrem a rumem.Cukrová hmota - marcipán (dle Blaničky B.) - 15 dkg polotuč. sušeného mléka, 15 dkg moučk. cukru, 3 lžíce oleje, asi 0,5 dcl vody a trocha mandlové tresti.

Postup přípravy

Je to jen pro vaši inspiraci, že se dort Koleje s vláčkem dá udělat i na menší tác (je zkroucen víc, než to na fotkách vypadá - vypadá to pouze jako stočené do tvaru U).
Je to pro naši návštěvu, protože budeme dodatečně s nimi oslavovat ještě synkovy letní narozeniny (tak aby věděli, jaký měl pořádný vláčkový dort o narozeninách ;-) - jen ten byl skoro metrový !!!, tohle je slabý odvar).
Nebojte se toho, je to opravdu rychlovka - srnčí hřbety jsem upekla, vychládlé nakrájela na plátky, ty pokapala zředěným rumem a mazala jeden na druhý ... a tvořila tvar kolejí. Poté nechala zatuhnout krém v lednici, polila pak čokoládou a dozdobila.
Všechny ozdobičky jsem si udělala, zatímco se srnčí hřbety pekly v troubě.

různé pohledy ...

pohled ze zadu...

a zase jinak zezadu...

a ještě jeden...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jasmina 12. 10. 2007, 22:41
Tak Lucko, skládám Vám hold, tenhle dort je úžasnej , bomba triky :-))). No, třeba i já se někdy pokusím, ale nejsem přesvědčená o stejném výsledku :-), mějte se Lenka
luciasanta 12. 9. 2007, 23:38
Mamči, děkuju všem za ta obdivná slova. Asi tím, že už jsem tento typ dortíku nedávno dělala (před měsícem - synkovi k 5.narozkám - ale to byl pořádně dlouhý - 84 cm ve zkrouceném stavu !!! ;-) ), tak už má člověk v tom grif... a jede to jak po másle. Takže cca za 2 hoďky čistého času bylo tohle "dílko" hototo (jak říká náš Maty...). To je opravdu jen pro inspiraci, že se dá tento dortík udělat i malý - všechen můj dík patří Martince (M-kocurek) - ta ho vymyslela, udělala, skvěle ozdobila, sem vložila ... a já to jen od ní obšlahla !!! Ale ona to ví, už jsem jí několikrát děkovala . Takže ještě jednou díky i vám - jsem ráda, že se líbí ;-) Zítra ho nakrojíme, neb návštěva se posunula - tak snad bude i chutnat (ale na surovinách jsem nešetřila, tak snad bude k jídlu :-D ). Lucka (L)
eva0626 12. 9. 2007, 15:25
Lucko jste šikulka, (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Adika 12. 9. 2007, 13:19
Rychlodort?! Já bych se s tím patlala týden +o( Ale je nádherný, jste hrozně šikovná (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Pavca1 12. 9. 2007, 12:42
nádhera (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie