(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
VCUKULETU roládička lahodná a rychlá- za 30 minut max HOTOVO!
Potřebné ingredience
TĚSTO: 5 vajec, 10 lžic cukru krupice, 5 lžic hladké mouky KRÉM: 1x smetana ke šlehání, 1x malá konzerva mandarinek, 1x creme ole -( vanilkový)( Dr. Otker) POLEVA: čokoládová- nemusí být, ale je to s ní lepší
Postup přípravy
Milé kuchařinky jedla jsem výbornou změnu HRK-HRK řezů a je to opravdu lahoda. Je to rychlá práce, zvládnou i ZAČÁTEČNICE- postupujte přesně podle postupu a výsledek je zaručený- tady je:
1. zapněte troubu na 250°C
2. připravte si plech- na něj pečící papír
3. 5 vajec a 10 lžic cukru šlehejte ( ručním) šlehačem na max výkon do husté světlé pěny ( u mě tak 3-5 minut), přepněte na nejmenší výkon a zašlehejte 5 lžic hl. mouky, nalijte a rozetřete na připravený plech a šup s tím do trouby ( u mě se nestačí úplně zahřát ještě na těch 250, ale to nevadí
4. nechte péct 7 minut
5. až vyndáte z trouby- zarolujte- pozor je to horké! a navrch dejte na dvakrát složenou mokrou utěrku a dejte do studena
6. začnětë s přípravou krému- 1 smetanu, nálev z mandarinek- mandarinky já trošku pokrájím, a 1x creme ole( pudink bez šlehání od Dr. Otker) dejte do nádoby s víčkem a třeste dokud budete slyšet nějaké rachtání- u mě tak 10-20 vteřin
7. přineste si roládu- rozrolujte( ještě se z ní asi bude kouřit- NEVADÍ!!- rovnoměrně rozetřete krém a rolujte zpět- tentokrát už bez papíru- měl by jít krásně sloupnout při rolování
8. můžete potřít nebo postříkat čokoládovou polevou ( tu dělám tak že než se mi roláda upeče nalámu si na kostičky čokoládu na vaření, dám do kastrůlku s kouskem 100% tuku a šoupnu to do vypnuté trouby když dopeču roládu)
Dejte chladit do ledničky! Tato roláda by vám opravdu neměla zabrat víc jak půlk hodiny času, se vším všudy, je na vás jak dlouho vydržíte chladit v ledničce než ochutnáte- je opravdu výborná, lahodná, není tak sladká a na letní teplíčka úplná dobrota. Tak ať se zadaří a DOBROU CHUŤ!!!!
1. zapněte troubu na 250°C
2. připravte si plech- na něj pečící papír
3. 5 vajec a 10 lžic cukru šlehejte ( ručním) šlehačem na max výkon do husté světlé pěny ( u mě tak 3-5 minut), přepněte na nejmenší výkon a zašlehejte 5 lžic hl. mouky, nalijte a rozetřete na připravený plech a šup s tím do trouby ( u mě se nestačí úplně zahřát ještě na těch 250, ale to nevadí
4. nechte péct 7 minut
5. až vyndáte z trouby- zarolujte- pozor je to horké! a navrch dejte na dvakrát složenou mokrou utěrku a dejte do studena
6. začnětë s přípravou krému- 1 smetanu, nálev z mandarinek- mandarinky já trošku pokrájím, a 1x creme ole( pudink bez šlehání od Dr. Otker) dejte do nádoby s víčkem a třeste dokud budete slyšet nějaké rachtání- u mě tak 10-20 vteřin
7. přineste si roládu- rozrolujte( ještě se z ní asi bude kouřit- NEVADÍ!!- rovnoměrně rozetřete krém a rolujte zpět- tentokrát už bez papíru- měl by jít krásně sloupnout při rolování
8. můžete potřít nebo postříkat čokoládovou polevou ( tu dělám tak že než se mi roláda upeče nalámu si na kostičky čokoládu na vaření, dám do kastrůlku s kouskem 100% tuku a šoupnu to do vypnuté trouby když dopeču roládu)
Dejte chladit do ledničky! Tato roláda by vám opravdu neměla zabrat víc jak půlk hodiny času, se vším všudy, je na vás jak dlouho vydržíte chladit v ledničce než ochutnáte- je opravdu výborná, lahodná, není tak sladká a na letní teplíčka úplná dobrota. Tak ať se zadaří a DOBROU CHUŤ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petercice
(upraveno)
2. 7. 2010, 14:12
Tak to bude hrk-hrk? Supero! Lenka
Zrušený účet
(upraveno)
12. 5. 2010, 16:22
Tak já to znám jako HRK HRK dort kdy se to vše nanese na korpus a může zasypat kakaem...mňamka a hlavně rychlá a jako roládu to podle VÁS URČITĚ VYZKOUŠÍM
innael
(upraveno)
16. 4. 2010, 20:16
No jo, staré známé HRK HRK řezy Ale jako roláda by mě to nenapadlo . Super postup, jen bych tu roládu nechala přece jen úplně vychladit, když se plní krémem,ne?
LenkaKl.
(upraveno)
16. 4. 2010, 14:57
Vypadá to moc dobře, určitě brzy vyzkouším.
ARICA
(upraveno)
16. 4. 2010, 13:07
měla bych jednu otázku: na jak velký plech je toto množství těsta ???
vepevil
(upraveno)
16. 4. 2010, 13:11
@ARICA
Hanko, mám normální plech do trouby, nízký, mám rozměr 36x40cm, ale je to asi jedno - kdyžtak to víc rozetřete. Snad vám to pomohlo.
Ilonáček
(upraveno)
16. 4. 2010, 11:11