Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

mramorová bábovka-vhodná i pro domácí pekárnu

0.0
mramorová bábovka-vhodná i pro domácí pekárnu

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, kakao, 1 prdopeč, 1 vanil. cukr, citr. kůra(nemusí být)

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady kromě kakaa. Vymažeme a vysypeme si formu nalijeme do ni asi polovinu těsta do druhé půlky zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Opatrně lžičkou nebo vařečkou promícháme, aby nám vzniklo mramorování. Pečeme na 180 stupnů asi tak 35- 45 minut podle trouby. Hlídáme. Je opravdu moc dobrá a vláčná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzalenka 3. 11. 2007, 9:30
Milá Hanko, tato bábovka je úžasná (Y) (Y) (Y), moc mňamózní (zajic). Přidala jsem rozinky a oříšky - bez nich buchtu nemůžeme mít ;-) a těším se, že vyzkouším přidat i tu nutelu (dance). Díky za bezva receptík, chutná celé rodině. Píšu si do svého receptníčku ;-). Zuzka (L)
Piskutek 31. 10. 2007, 21:41
teda ta je VÝBORNÁ ,poprvé jsem z ní měla jen pidi kousíček jak manžovi zachutnala ,tak už radši dělam dvě ,abychom se nehádali
fialinka 2. 11. 2007, 15:30
@Piskutek Jo Miluško zkuste příště místo kakaa nugetu je to ještě větší dobrota může být úplně ta obyčejná já kupuji v Penny za 20,- v kelímku.
fialinka 2. 11. 2007, 15:29
@Piskutek To jsem moc ráda Miluško že chutná u nás se dělají také 2 a jsou hned pryč dnes jsem taky pekla a jedna uš je snězená. (zajic)
MarinkaCu 3. 10. 2007, 15:13
Tak jsem dnes hledala nějaký recept na bábovku, kde by nebyla šlehačka, kterou jsem neměla doma a tenhle receptík mně zaujal. Ještě jsem ji vylepšila rozinkama a ořechama a je opravdu výborná, krásně vláčná a nadýchaná!! (Y) (Y) Snad zbude kousek i zítra na snídani :-)
fialinka 4. 10. 2007, 14:37
@MarinkaCu To jsem ráda že chutnala u nás nikdy nezbude do druhého dne pokud neschovám. :-D Taky umím dát hrozinky nebo ořechy dokonce někdy kdyš nemám kakao dám nugetu je to taky mnamka. Můžete přidat i kousky čokolády kdyš vám zbudou malá to má moc ráda. (child9)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie