Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Pravé italské lasange-luxusní receptík!!!

0.0
Pravé italské lasange-luxusní receptík!!!

Potřebné ingredience

Suroviny: (pro 4 osoby) - 12 předvařených plátků lasagní, 400 g mletého masa- napul hovězí a vepřové, 2 cibule, 2 mrkve, česnek 4 stroužky 6 lžíce oleje, máslo, 200 ml rajského protlaku, 200 ml červeného vína, 40 g hladké mouky, 500 ml mléka, 100 g parmazánu, sůl, pepř , chili paprička cukr vývar

Postup přípravy

Olej, jemně nasekanou cibul,mrkevi a na drobno nakrájený česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatové pýre,chili papričku, víno, bazalku, cukr,sůl pepř a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 90 minut.Maso musíte jakoby mírně smažit a často míchat v Itálii tuto omáčku vaří celou noc!!!
Bešamel : V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu a mícháme.
Zapékací mísu si vymažeme olivovým olejem a polijeme dno omáčkou...na ni beašamel, který zaprášíme parmezanem a na ně poklademe lasange , vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou omáčky a bešamelu navrch nasypeme parmezan. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí omáčky. Dobrou chut!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alka J. 14. 4. 2010, 9:12
Mňáááám, tohle jídlo miluju, vy jste mi teda uděla chutě.. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie