Hovězí maso na smetaně
Potřebné ingredience
300 g hovězího masa na guláš,
olej,
1 cibule,
sojová omáčka,
Solčanka,
instantní rýžová moučka,
200 ml sladké smetany,
na ozdobu koktejlová rajčátka a jarní cibulka
Postup přípravy
Na oleji osmahneme zprudka hovězí maso nakrájené na malé kousky, až chytne světlou barvu. Pak přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Ochutíme sojovou omáčkou (hlavní ochucovadlo) a Solčankou. Dusíme na mírném plameni doměkka. Nakonec vlijeme smetanu a znovu přivedeme k varu. Zahustíme instantní rýžovou moučkou a ještě chvilku povaříme.
Na talíři obložíme koktejlovými rajčátky a posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Můžeme samozřejmě použít i jinou čerstvou zeleninu, výborně se hodí třeba ředkvičky. Jako přílohu můžeme zvolit těstoviny.
Na talíři obložíme koktejlovými rajčátky a posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Můžeme samozřejmě použít i jinou čerstvou zeleninu, výborně se hodí třeba ředkvičky. Jako přílohu můžeme zvolit těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé