(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
DORT Tiramisu s růžemi z modelovací čokolády
Potřebné ingredience
3 balíčky cukrářských piškotů, 1 klasických, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, cukr dle chuti /asi 150g/,rum, silná káva, kakao a ozdoby
Postup přípravy
Vyšleháme šlehačky, pomazánkové máslo a cukr. Formu vyložíme potravinářskou folií a poklademe piškoty. Pocákáme kávou s rumem, potřeme krémem a pokračujeme pořád dokola. Ponecháme si trošku krému na potření krajů po vyndání z formy.
Povrch libovolně posypeme kakaem. Po zatuhnutí vytáhneme z formy, srovnáme boky, přilepíme piškoty a ozdobíme.
Modelovací čokoláda... recept je stažený z netu:
600g hořké čokolády ( nedávala jsem čok. na vaření, která je měkká, ale normální hořkou), 200g glukózy - k sehnání pod názvem Glukopur v lékárnách ( hroznový cukr pro kojence), 80 g. cuker. rozvaru ( krystal+voda - půl na půl - přivést k varu a rozpustit a vychladit).
Do nádoby rozlámeme čokoládu, přisypeme Glukopur a zalijeme rozvarem. Dáme do vodní lázně a šleháme v páře tak dlouho, až je čokoláda vláčná a pružná - připomíná změklou karamelu. Hmotu necháme vychladit, případně dáme do ledničky.
Modelujeme z ní, když má teplotu mezi 20-30 stupni. Ještě pozor!!!!! Zformované ozdoby pokládejte na folii!! Já je dala na podnos a po zatuhnutí nešly doů, z folie pak nádherně.
Pracuje se s ní jako s marcipánem, pěkné jsou např. růžičky
..... dělala jsem dávku z 1/4 a je toho dost...ujídala jsem si to pod rukama :o)
Jen mě osobně se s tím pracovalo líp ihned, jak to chládlo!! Zformovala jsem to a dala do chladu. Za chvíli to zatuhlo. Když jsem chtěla pracovat se schládlou hmotou - drolila se, musela jsem znovu nahřívat. Chuťově je to moc dobré!!
Povrch libovolně posypeme kakaem. Po zatuhnutí vytáhneme z formy, srovnáme boky, přilepíme piškoty a ozdobíme.
Modelovací čokoláda... recept je stažený z netu:
600g hořké čokolády ( nedávala jsem čok. na vaření, která je měkká, ale normální hořkou), 200g glukózy - k sehnání pod názvem Glukopur v lékárnách ( hroznový cukr pro kojence), 80 g. cuker. rozvaru ( krystal+voda - půl na půl - přivést k varu a rozpustit a vychladit).
Do nádoby rozlámeme čokoládu, přisypeme Glukopur a zalijeme rozvarem. Dáme do vodní lázně a šleháme v páře tak dlouho, až je čokoláda vláčná a pružná - připomíná změklou karamelu. Hmotu necháme vychladit, případně dáme do ledničky.
Modelujeme z ní, když má teplotu mezi 20-30 stupni. Ještě pozor!!!!! Zformované ozdoby pokládejte na folii!! Já je dala na podnos a po zatuhnutí nešly doů, z folie pak nádherně.
Pracuje se s ní jako s marcipánem, pěkné jsou např. růžičky
..... dělala jsem dávku z 1/4 a je toho dost...ujídala jsem si to pod rukama :o)
Jen mě osobně se s tím pracovalo líp ihned, jak to chládlo!! Zformovala jsem to a dala do chladu. Za chvíli to zatuhlo. Když jsem chtěla pracovat se schládlou hmotou - drolila se, musela jsem znovu nahřívat. Chuťově je to moc dobré!!
Růžičky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
scully
(upraveno)
13. 9. 2007, 18:16
Dortík jsem zkusila udělat a je výborný!!!
Koblížci
(upraveno)
14. 9. 2007, 8:10
@scully
Je,že... taky mám cukání ho opět udělat, no ale to se pak kyne..
habasit
(upraveno)
10. 9. 2007, 11:36
opravdu nádhera
Jitule64
(upraveno)
9. 9. 2007, 18:52
Krááááááááááásný!!!
Zdenikv
(upraveno)
9. 9. 2007, 17:06
Krásné . Kde se, prosím, koupí modelovací čokoláda?
Koblížci
(upraveno)
9. 9. 2007, 18:29
@Zdenikv
Musí se udělat.. aspoň nevím, že by se dala koupit Já vložím večer recept do postupu
Zdenikv
(upraveno)
9. 9. 2007, 20:22
@Koblížci
Díky, vyzkouším.