Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Ježek na pařezu

0.0
Ježek na pařezu

Potřebné ingredience

Na celý dort jsem našla inspiraci tady na MMB a hlavně u Ivanky E. (egrtka) DÍKY MOC VŠEM :o) korpus z 5 vajec mramorovaný od Dáši(onasi) průměr 25 cm, korpus kakaový 2x ze 2 vajec průměr 25 cm a z 1 vejce do nerezové misky, krém máslový z ledových kaštanů, krém mandarinkový Hrk hrk už mám v receptech, linecká marmeláda, čokoládová poleva se zakysanou smetanou, poloviční dávka modelovací hmoty Varna s přidaným pšeničným sirupem ( také mám v receptech), kupované bonbónky maliny

Postup přípravy

Z Varny nejlépe 1-2 dny předem udělat dekorace. Den předem upéct korpus mramorovaný z 5 vajec, 2 x ze dvou vajec kakaový (recept u čokoládového dortu, tentokrát jen s hladkou moukou) a z jednoho vejce do nerez misky (dělám na druhý korpus dávku ze tří vajec a pak část dám do misky a zbytek do dortové formy a peču zároveň, jen misku tam nechávám trochu déle) Na druhý den mramorák proříznout dvakrát a seříznout bouli na vrchu. Dva pláty dát bokem a bouli s půlkou plátu rozdrobit do mísy, přidat asi 2 lžíce marmelády, trochu rumu, trochu citronové šťávy a čokoládového krému tolik, aby vznikla tvárná hmota= punčovina. Korpus z misky také dvakrát proříznout. Obřezat do tvaru ježka. Pak spodní plátek pomazat marmeládou, udělat mantinely z čokokrému a dát na chvilku ztuhnout do mrazáku. Pak vyplnit hrk hrk krém, přiklopit druhý plátek a zase mantinely z čokokrému, ztuhnout, vyplnit hrk hrk a přiklopit poslední dílek. Dát zas na chvilku na mrazák. Pak už jen lehounce odříznout co se nám nelíbí (pozor, ať neodřízneme krémové mantinely, hrk hrk by mohl vytékat), přidělat z punčoviny čumák a zarovnat případné nerovnosti. Dát zase ztuhnout. Pak obmazat tence čokokrémem, potáhnout kouskem Varny čumák a dotvarovat. Přidělat nos, oči, pusu. Pokud krém povolil, zase dát ztuhnout. Pak čokokrémem udělat bodliny. Já dělala tenkou řezanou špičkou. A zase dát ztuhnout. Po chvilce posadit do bodlin dekoraci a nechat dotuhnout. Mezi tuhnutím ježka v mrazáku plním spodní korpus stejným způsobem a tak, aby poslední plát byl mramorovaný korpus. Marmeláda je jen na spodním plátu a ze spodu vrchního. Také nechávám zatuhnout jednotlivé vrstvy v ledničce se zvýšeným výkonem. Pak dodělat punčovinou kořeny a obmazat celé čoko krémem. Zase nechat zatuhnout. Pak už jen rozpustit čokoládu na vaření (já dala 200 g a 180 g zakysané smetany a ještě mi zbylo) ve vodní lázni a vmíchat zakysanou smetanu. Vyndat z lázně, nechat mírně zchládnout a nanášet na pařez. Posadit na pařez ježka a dozdobit. Ozdoby jsem lepila tou čokopolevou.

detail z boku

detail zepředu

tady je vidět mantinel a hrk hrk uvnitř

tady je víc vidět tvar a další vrstva s mantinelem

stejný postup u kulatého

omatlaný dotvarovaný základ ježka

už se chladí

a tady se chladí základ kořenů z punčoviny

řez pařezem :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

giigiina 24. 3. 2011, 12:49
překrásný :-) :-)nádherný :-$ :-$úžasný :-o :-o :-o
hanys77 26. 3. 2011, 16:41
@giigiina Děkuji za tolik chvály :-$ (L)
Atek 23. 3. 2011, 14:39
Ježek je moc krásný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
hanys77 26. 3. 2011, 16:41
@Atek (L)díky (hello)
Gackulka 23. 3. 2011, 14:10
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dortík je krásný (clamp) (clamp) chtěla jsem poprosit o recept na modelovací hmotu Varna pokud teda není koupená .Můj email je MIROSLAVAGACKOVa@seznam.cz moc děkuji za odpověď.Mirka
Krťanda 25. 4. 2010, 22:52
Hani, nádherný ježeček (clamp) (clamp) (clamp) ten čumáček (K) Moc děkuju za postup, zase další dortík na řadě :-) .. někdy ,-) Opravdu SUPER !!! (Y) (Y) (Y)
hanys77 26. 4. 2010, 11:02
@Krťanda (L)Díky Leni, ten ježek je vlastně jednoduchej dortík, proto jsem ho taky chtěla zkusit, ale i tak jsem nad ním strávila dost času ,-) Ale stálo to za to, protože se líbil rodince od švagrové, pro kterou byl :-$
Berdicka 18. 4. 2010, 9:48
Ahojky Haničko (F),děkujem za krásný dortík (^),líbil se všem (clamp),hlavně Kristýnce a taky chutnal (Y),měj se krásně (child1),papa (flower) (hello)
hanys77 18. 4. 2010, 11:17
@Berdicka Ahojky holky, moc vám děkuju, jsem ráda, že jsem mohla udělat tolik radosti (L)
evka 13. 4. 2010, 20:52
To je nádhera (clamp) (clamp) (clamp)Ježeček je kouzelný a ty letokruhy na pařezu jsou jak malované :-)
verosa 13. 4. 2010, 13:50
No ten je nááádhernýýýýýýýýýý |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 13. 4. 2010, 15:29
@verosa :-$díky moc Veru (L)
lajdák007 13. 4. 2010, 11:29
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hanys77 13. 4. 2010, 11:58
@lajdák007 (F)díky moc (F)
boda9 12. 4. 2010, 14:09
nádherný ježek i pařízek (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 12. 4. 2010, 18:40
@boda9 :-$díky moc (F)
cherba 12. 4. 2010, 11:07
moc pěkný pařez i jéža (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 12. 4. 2010, 12:12
@cherba (L)díky Pavli (F)
HHaannuullee 11. 4. 2010, 22:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 12. 4. 2010, 9:05
@HHaannuullee :-$díky moc Hani (F)
darinka30 11. 4. 2010, 18:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 12. 4. 2010, 9:05
@darinka30 (L)děkujuuuu (hello)
zdenusa 11. 4. 2010, 15:46
Krásný dortík (Y) a super postup |:o), ten musel chutnat úžasně (jidlo)!!!
hanys77 12. 4. 2010, 9:07
@zdenusa (L)díky moc za pochvalu, Zdeni. No prý nebyl špatný, ale ten s beruškou byl prý lepší :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie