(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Vepřová plec na žampionech a smetaně
Potřebné ingredience
Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Postup:
Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v hrnci asi 50 minut. Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky , pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem. Vše dochutíme podle své chuti.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v hrnci asi 50 minut. Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky , pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem. Vše dochutíme podle své chuti.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
17. 9. 2010, 7:53
Hm-taky báječný receptík mňam
pitruska82
(upraveno)
12. 4. 2010, 10:44
to mám také moc ráda Jen si to zařaďte pod vepřové, místo hovězího
hvezdamodra
(upraveno)
11. 4. 2010, 11:58
tak to mužu