(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kakaový krémeš
Potřebné ingredience
Cesto: 340 g hl.muky,84 g masla,84 g br.masti,4 PL studenej vody Krém: 1 zlaty klas,4 dcl mlieka,2 PL cukru,1 PL holandskeho kakaa,1/2 masla ,šlahačkova smotana ,stužovač,pr.cukor
Postup přípravy
Cesto si možete pripravit v mixeri s nožmi,alebo zmiesit ručne,ked sa vam všetko spojí, rozdelíme ho na polovice a odložime ho na hodinku do chladničky.Ja som robila cesto na dvakrat lebo spodne je kakaové.Kto rad experimentuje ,može skusit s kakaom. Každu čast rozvalkame na velkost asi A4.Opatrne valčekom prenesieme na plech( netreba mastit) a upečieme na 200 st asi 10 min.Potom si pripravíme krém:polovicu mlieka dame varit (najlepšie v mliekovare) ,pridame cukor a kakao.V pohari si rozmiešame v druhej polovici mlieka zlaty klas a prilejeme do kakaa.Uvaríme husty puding.Nechame vychladnut .Maslo vyšlahame do peny a po častiach pridavame puding.Natrieme ho na spodny plat,naň dame vyšlahanu šlahačku so stužovačom a s cukrom ,opatrne priložíme vrchnym platom.Vrch možete poliat čokoladou alebo posypat pr.cukrom.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
honza
(upraveno)
30. 9. 2010, 9:10
Vypadá výborně, ale co je to prosím zlatý klas a br. masti??
bedla7
(upraveno)
30. 9. 2010, 9:22
@honza
zlatý klas je pudink a br.mast je vepřové sádlo.Máme příbizné na Slovensku.
Egreska
(upraveno)
30. 9. 2010, 16:50
@bedla7
ano presne tak,dakujem Hanka
Ilonáček
(upraveno)
15. 4. 2010, 10:09
jajka5
(upraveno)
11. 4. 2010, 14:13
Chutˇové bunˇky jsou vpozoru, vypadá mnˇamo´zně
Egreska
(upraveno)
11. 4. 2010, 18:32
@jajka5
nabehnite do kuchyne a dajte si tie bunky do poriadku
jajka5
(upraveno)
11. 4. 2010, 20:44
@Egreska
díky provedu v nejbližší době
tetrisss
(upraveno)
10. 4. 2010, 19:27
Zaujimave, vyskusame
Egreska
(upraveno)
10. 4. 2010, 20:04
@tetrisss
darinka30
(upraveno)
10. 4. 2010, 18:20
Egreska
(upraveno)
10. 4. 2010, 20:05
@darinka30
Díky Darinka