(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Babiččina rýže pečená v troubě - lepší snad neexistuje!!!
Potřebné ingredience
rýže podle počtu lidiček, pepř černý - kuličky, sůl, olej, voda
Postup přípravy
Potřebné množství rýže nasypeme do varné mísy (jenské sklo, skleněná mísa) propláchneme nejprve teplou vodou a potom alespoň dvakrát ve studené. Po propláchnutí napustíme vodu tak, aby když je vrstva rýže v míse vysoká 2cm, tak voda nad rýží musí zabrat další 2cm do výšky- zjistíme pohledem z boku. Vodu osolíme - prstem ochutnáme, jestli je dost slaná. Doprostřed položíme menší cibulku (nebo půlku). Kápneme asi tak 1/2 až 1 lžíci oleje. Přihodíme 5 kuliček černého pepře. Zakryjeme víkem mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 250° přibližně 30-40 minut. Podle množství rýže. Voda se úplně vypeče. Po půlhodině zkontrolujeme - ochutnáme vidličkou, jestli už není měkká. Pokud by byla tvrdá a vypadalo to, že už tam není voda, ještě trochu přikápneme a pečeme dalších 10 minut. Nejraději používám rýži z varných sáčků - kvůli odhadu množství. Nejvíce nám chutná z hnědé krabice značky Vitana. Až budu zase rýži péct, přidám fotečky. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 10. 2016, 12:47

nahlásit
Egreska
(upraveno)
20. 10. 2016, 11:39
ja robím ryžu v mikrovlnke ..za 10 min.hotovo bez roboty

nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
19. 10. 2016, 21:18
já jakékoliv množství rýže opeču na másle či oleji, zaleju vroucí vodou cca 1 cm nad rýži, osolím, dám do rozehřátě trouby zakryté poklicí na 10 minut, pak vyndám zamíchám a dám na dalších 5 minut a je to hotové...
nejradši mám jasmínovou od Vietnamců nebo z Lidlu

nahlásit

plamenek
(upraveno)
19. 10. 2016, 19:56
Dělám hodně podobně,jen na plotně. Odměřuji hrnkem. Na jeden hrnek rýže dávám 1,5 hrnku vody.Kupuji kilovou Parboleid. Sáčky také používám,ale ,když pospíchám. Než ji dám do hrnce,tak ji na sítu propláchnu. Nemusím nikdy dolévat vodu, je to vyzkoušené.
nahlásit
estepanova
(upraveno)
19. 10. 2016, 19:08
Zkuste přidat mimo pepře a cibule ještě pár kousků hřebíčku.
nahlásit

Haťuli
(upraveno)
15. 10. 2016, 12:13
Super

nahlásit
Rencikk
(upraveno)
25. 8. 2008, 12:54
Suuuuuuuuuuuuuuupr
Moc dobrá rýže už nikdy žádné vaření z pytlíku
moc díky.



















nahlásit

Petradoldy
(upraveno)
18. 9. 2007, 22:24
Tak takto přesně dělá rýži moje mamka i ty ingredience a tak, a je fakt dobroučká
Já jsme samý fofr, takže u mě to jistí z pytliku. Ale ráda si jí dám u mamči


nahlásit