(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Plecovník

Potřebné ingredience
1/2 kg mouky ( já dávám hl., správně má být hrubá, ale potom se mi zdá, že rychle vysychá, takže může být jakákoliv),10dkg másla, 1žloutek, 1,5 dcl polévky - vývar z uz. masa, kvásek - 4dkg kvasnic + 1dcl mléka + 1 lžička cukru, klobásky, uzené maso, vejce na potření
Postup přípravy
Předem si uvaříme uzené maso, případně klobásky. Zaděláme si ze všech přísad těsto, necháme vykynout. Potom těsto vyválíme na placku cca 1,5cm tlustou a do středu položíme uzené maso a kolem něho klobásky. Svineme- zabalíme, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 30min. kynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 1/2 hod. na 200 st. - do zlatova. Po vytažení z trouby potřeme vodou.Toto je náš tradiční rodinný velikonoční pokrm, původem zřejmě ze Slezska. Přivezl si ho do manželství můj dědeček, kterému jej pekla moje babička, později plecovník dělávala moje maminka a nyní jej pro svou rodinu připravuji i já. Zkuste, není to nic složitého a určitě Vám bude chutnat!

Vyválené těsto, poklademe masem a klobáskami

Zabalíme

Na plechu před pečením potřeme vejcem

Po cca 1/2hod do zlatova upečený, potřít vodou

A takto vypadá v řezu

Výborný je s bramborovým salátem a s vařeným (velikonočním) vejcem.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Grifi
(upraveno)
20. 4. 2010, 16:18



nahlásit

poppysek
(upraveno)
8. 4. 2010, 16:37

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
8. 4. 2010, 13:23









nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 4. 2010, 11:58

nahlásit