Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

MINILASKONKY

0.0
MINILASKONKY

Potřebné ingredience

6 bílků, 330 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 170 g strouhaného kokosu nebo mletých ořechů

Postup přípravy

Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos promícháme s moučkovým cukrem a do tuhého sněhu lehce přimícháme.
Na plech položíme pečící papír a dáme šablonu, do které lžící plníme sněhovou hmotu.
Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při otevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou. Pečeme-sušíme cca 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče odlišně.
Vychladlé laskonky jsem slepovala máslovým krémem a zdobila marcipánem.

Laskonky z jiného pohledu

Pokus o pučový řez

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 8. 4. 2010, 16:26
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
backa 8. 4. 2010, 14:26
Nádhera jak laskonky tak punčový řez (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
trala 7. 4. 2010, 22:03
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Ilonáček 7. 4. 2010, 22:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie