(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
MINILASKONKY
Potřebné ingredience
6 bílků, 330 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 170 g strouhaného kokosu nebo mletých ořechů
Postup přípravy
Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos promícháme s moučkovým cukrem a do tuhého sněhu lehce přimícháme.
Na plech položíme pečící papír a dáme šablonu, do které lžící plníme sněhovou hmotu.
Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při otevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou. Pečeme-sušíme cca 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče odlišně.
Vychladlé laskonky jsem slepovala máslovým krémem a zdobila marcipánem.
Na plech položíme pečící papír a dáme šablonu, do které lžící plníme sněhovou hmotu.
Troubu předehřejeme na 120°C. Vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit při otevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou. Pečeme-sušíme cca 15 minut. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče odlišně.
Vychladlé laskonky jsem slepovala máslovým krémem a zdobila marcipánem.
Laskonky z jiného pohledu
Pokus o pučový řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
8. 4. 2010, 16:26
backa
(upraveno)
8. 4. 2010, 14:26
Nádhera jak laskonky tak punčový řez
trala
(upraveno)
7. 4. 2010, 22:03
Ilonáček
(upraveno)
7. 4. 2010, 22:01