(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rizoto rychlovka
Potřebné ingredience
2 hrnky rýže, 1 sklenice zeleninového leča (malá), 20 dkg gothaje, 20 dkg uzené krkovice (kýty, kotlety...), sůl, pepř, staročeské koření,sladká paprika, olej, vegeta, voda
Postup přípravy
Rýži propláchneme, dáme do pekáčku (pečící mísy), přidáme lečo, uzeninu nakrájenou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme koření, papriku, olej, vegetu, vodu (já dávám od oka), zamícháme, přikryjeme a dáme do trouby či mikrovlnky.
Já neměla moc času, protože jsem přijela od dr. a už bylo čas oběda, tak jsem to vše dala do skleněné varné mísy, přikryla a dala do mikrovlnky na program ,,RÝŽE,, na 1000g (čas asi 21 minut), ale ještě to nebylo, tak jsem přidala asi 15 minut (program RÝŽE). Občas jsem to promíchla! A hotovo!
Můžeme dát i do trouby, ale chuť je naprosto stejná a navíc bych řekla, že v troubě to trvá 2x tak dlouho....
Posypeme strouhaným sýrem.
Já neměla moc času, protože jsem přijela od dr. a už bylo čas oběda, tak jsem to vše dala do skleněné varné mísy, přikryla a dala do mikrovlnky na program ,,RÝŽE,, na 1000g (čas asi 21 minut), ale ještě to nebylo, tak jsem přidala asi 15 minut (program RÝŽE). Občas jsem to promíchla! A hotovo!
Můžeme dát i do trouby, ale chuť je naprosto stejná a navíc bych řekla, že v troubě to trvá 2x tak dlouho....
Posypeme strouhaným sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
innael
(upraveno)
8. 5. 2010, 12:21
Super, dnes jsem to dělala k obědu a rizoto je fakt výborné!
Lenluvik
(upraveno)
8. 5. 2010, 15:36
@innael