Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 69 návštěvníků)

Vynikající těsto na štrůdl nebo pizzu

0.0
Vynikající těsto na štrůdl nebo pizzu

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, Hera, 1/4kg bílého jogurtu, sůl

Postup přípravy

Všechny ingredience zpracujeme nejlépe rukama, až máme krásné hladké těsto. Je to, mamky, rychlovka a řeknu vám, že lepší štrůdl jsem nejedla-nekecam!! Z tohoto množství jsou cca 4 poctivé nohavice štrůdlu nebo 2 plechy pizzy. Doteď jsem kupovala listové těsto, ale tohle je skutečně rychlovka a nejsem líná nadělat si zásobu do mrazáku. Písněte, jak vám chutnal!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jamie09 26. 2. 2016, 18:44
já dělám stejné, ale občas s tvarohem, taky super (Y) (Y) (Y)
lenule11111 26. 2. 2016, 18:20
Vyzkouším, pořád totiž máme štrůdl jen z listového. |:o)
Lucie-Anna 26. 2. 2016, 13:57
Já tento dělám už dlouho, jen místo Hery používám máslo (jak dole někdo zmiňuje, i v Heře je palmový tuk, takže raději máslo). (Y)
sympatie 26. 2. 2016, 14:06
@Lucie-Anna Heru už skoro taky nepoužívám, jenže ten palmový olejem nebo tuk je skórovat ve všem, Rama, Flora, sušenky, čokoláda, listového těsto, kam se člověk podívá tam jen. Koupila jsem si pomazánku ala losos, byl i tam. To by člověk nemohl jíst nic.
srneckova 26. 2. 2016, 13:13
(Y) (Y) (Y) (Y)
lidare 26. 2. 2016, 9:52
:-)musím zkusit :-)
evicela 26. 2. 2016, 9:18
(Y) ano přesné, koukněte se jaký tuk je v kupovaném listovém, samý ucpávač cév palmáč, už taky dělám sama, já mám 1/4 kg hl mouky, celé máslo, 1/4 kg tvarohu, sůl a lžíce octa, taky se hodí na vše jako lístkové
Trysky 26. 2. 2016, 8:02
Jsem nadšená...těsto hned hotové, rozválené raz dva, krásně drží...a ta chuť!rozhodně zařazuji do našeho "repertoáru"díky moc za super recept (dance)Šárka
laskonka333 15. 9. 2013, 16:40
(flower) (flower)
stronce 15. 9. 2013, 14:43
Dobrý den, musím se přidat k ostatním, tedy k většině. Došlo mi kupované listové těsto, tak jsem sedla k internetu a našla tento zajímavý recept. Jednoduché suroviny, mouku a Heru mám vždy a jogurt kvůli dětem také, je to bez vajec, tak nemusím lítat po sousedkách a půjčovat. Těsto se velmi dobře zpracovává, krásně se rychle propojí. Vyjde na 4 menší šišky, takové množství ani nenadělám z kupovaného balení listového. Krásně se s ním pracuje, je vláčné. Právě jsem vytáhla z trouby a výborné, nepopraskalo a nespadlo! Takže mohu také doporučit. Přemýšlím, že v týdnu udělám taky pizzu, syn bude nadšený. Moc Báro díky za výborný tip. Snad se nebudete zlobit, když ho budu šířit dál. (L) (L) (clamp)
nasta77 4. 8. 2012, 21:56
:-) Baru, díky za recept...štrůdl z toho těsta je luxusní |:o) |:o) |:o)
Vittka 4. 8. 2012, 21:39
Na štrůdl výborné. U nás nevydržel ani dvě hodiny. Mňam (Y)
cdka 27. 10. 2010, 14:50
(Y) (Y) (Y)
asym 2. 7. 2009, 17:27
Včera jsem pekla štrůdlík, a dneska už neníííííííííííí (L).Děkuji za super rychlý recept (Y) (Y) (Y)
Strávník 26. 2. 2009, 20:26
Dnes jsem se rozhodl vyzkoušet vámi chválený recept. Právě jsem dopekl a pozřel kousek pizzy z vašeho "Vynikajícího těsta na štrůdl nebo pizzu". :-( No děs, běs.. hnus fialový.. (6) na pizzu absolutně nevhodné těsto. +o( Těsto bylo zhotoveno přesně podle výše uvedeného návodu. Pizzu jsem pekl hodinu na 200°C!!! Těsto nebylo možné dopéct!! Pizzu jsem musel po hodině vytáhnout, protože kabanos, slanina, olivy, kukuřice už byly černé!!!! A těsto stále nedopečené! A to jsem měl jen vrstvu 3 mm a pekl jsem to v horkovzdušné troubě. :-@ Nikomu nedoporučuju. +o( :-# Strůdl už raděj z tohoto těsta dělat ani nebudu. Zůstanu u svého osvědčeného kynutého těsta. :-) Ale pravdu jste měli v tom, že těsto bylo krásně hladké a dobře se s ním pracovalo, ale to je vše, jíst se to nedá. (N) Váš manžel vás za to určitě nepochválí. (smich) Toť moje zkušenost.. moje nervy.. manželka už má zkažený celý večer. Nic tak zduř. (hello)
jarre 26. 2. 2016, 12:18
@Strávník :-D :-D :-Dto jste mě Richarde tím elaborátem fakt pobavil :-D :-D :-Dnemůžu se přestat chechtat......no jinak pizza se peče chvilinku a máte ji krásně upečenou.To jste to musel mít pěknej škraloup když jste ji tam měl hodinu ,-) ,-)ale neznamená že když se vám to napoprvé nepovedlo tak že po štrůdlu by nic nebylo.Za mě osobně toto je skutečně skvělý receptík (Y)tak místo toho aby žena na vás byla naštvaná tak ať převezme roli sama a zkusí ona.Chápu že jste ji asi chtěl překvapit [A]ale prosím,kabanos už na pizzu nedávejte ,-) ,-)Ať se druhý pokus povede,jste BOREC!!! (D)Jo a ZDUŘ! (hello) (hello)
evicela 26. 2. 2016, 9:23
@Strávník ,-) nedovedu si představit péct pizzu hodinu! To už jste měl jako botu to se nedivím že se to nedalo jíst, já ji mám tak za 10 min a je skvělá, kuchař asi nebudete že, no ale pobavil jste mě i tím kabanosem na pizze
Jia 1. 2. 2009, 19:48
Baruš, je jedno jaký je to bílý jogurt? Já mám doma zásobičku bílé Aktivie, ale ta je teda dooost tekutá :-o tak by to asi nebylo ono +o(
maslobar 14. 2. 2009, 6:55
@Jia Já kupuju velký selský nebo Hollandia. Jsou husté, dobře se zapracovávají. Možná by Activia byla ok, ale asi bych to neriskla, je fakt řidší :)
maslobar 1. 2. 2009, 19:39
Díky za všechny ohlasy-vyřídim tam, odkud máme recept (Y). Je to opravdu uplně jiné, než z kupovaného listového těsta. Trocha toho matlání, ale já si opravdu dělám i do mrazáku(když nejsem líná :) ) a pak to jen vyndám a rozhodnu, jestli udělám pizzu nebo raději štrůdl :-) (clamp)
Veronika N. 18. 12. 2008, 19:30
Právě jsem dopekla váš štrůdl a je vynikající!! Ujídám ještě teplý z plechu!! Konečně výborný recept, který už dlouho hledám! Těsto se krásně zadělávalo, zvládnou i začátečnice jako já :))) Moc děkuju za tento recept!!
mata73 30. 10. 2008, 13:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) tak jsem právě upekla a ochutnala.těsto je výborný a je to rychlovka. |:o) |:o) určitě budu péct častěji (F)markéta (hello) (hello) (hello)
kristynahal 21. 10. 2007, 19:53
Tak já už vyzkoušela toliko receptů na štrůdl a tohle těsto bylo zatím nejlepší. Upekla jsem z toho čtyři šišky, že se mi každý na délku ani na plech nevešel, a druhý den už nebylo vůbec nic. Fakt super!!!! Děkuju za receptík. (Y) (Y)
helca02 18. 10. 2007, 22:09
těsto je FANTASTICKÉ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |:o) (clamp) pRÁVĚ JSEM DOPEKLA ŠTRŮDL A NEMÁ TO CHYBU ! Poloviční množství vystačilo na 1 štrůdl.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie