(recept
si oblíbilo 69 návštěvníků)
Vynikající těsto na štrůdl nebo pizzu
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky, Hera, 1/4kg bílého jogurtu, sůl
Postup přípravy
Všechny ingredience zpracujeme nejlépe rukama, až máme krásné hladké těsto. Je to, mamky, rychlovka a řeknu vám, že lepší štrůdl jsem nejedla-nekecam!! Z tohoto množství jsou cca 4 poctivé nohavice štrůdlu nebo 2 plechy pizzy. Doteď jsem kupovala listové těsto, ale tohle je skutečně rychlovka a nejsem líná nadělat si zásobu do mrazáku. Písněte, jak vám chutnal!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100709/19/b311028-1278696479.jpg)
jamie09
(upraveno)
26. 2. 2016, 18:44
já dělám stejné, ale občas s tvarohem, taky super
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
lenule11111
(upraveno)
26. 2. 2016, 18:20
Vyzkouším, pořád totiž máme štrůdl jen z listového.
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/161014/13/b94955-1476442972.jpg)
Lucie-Anna
(upraveno)
26. 2. 2016, 13:57
Já tento dělám už dlouho, jen místo Hery používám máslo (jak dole někdo zmiňuje, i v Heře je palmový tuk, takže raději máslo).
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
sympatie
(upraveno)
26. 2. 2016, 14:06
@Lucie-Anna
Heru už skoro taky nepoužívám, jenže ten palmový olejem nebo tuk je skórovat ve všem, Rama, Flora, sušenky, čokoláda, listového těsto, kam se člověk podívá tam jen. Koupila jsem si pomazánku ala losos, byl i tam. To by člověk nemohl jíst nic.
srneckova
(upraveno)
26. 2. 2016, 13:13
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110219/20/b208146-1298143289.jpg)
lidare
(upraveno)
26. 2. 2016, 9:52
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110216/13/b205626-1297858245.jpg)
evicela
(upraveno)
26. 2. 2016, 9:18
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150401/12/b423939-1427882434.jpg)
Trysky
(upraveno)
26. 2. 2016, 8:02
Jsem nadšená...těsto hned hotové, rozválené raz dva, krásně drží...a ta chuť!rozhodně zařazuji do našeho "repertoáru"díky moc za super recept
Šárka
![(dance)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/81.gif)
laskonka333
(upraveno)
15. 9. 2013, 16:40
![(flower)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/76.gif)
![(flower)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/76.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150113/11/b208973-1421144903.jpg)
stronce
(upraveno)
15. 9. 2013, 14:43
Dobrý den, musím se přidat k ostatním, tedy k většině. Došlo mi kupované listové těsto, tak jsem sedla k internetu a našla tento zajímavý recept. Jednoduché suroviny, mouku a Heru mám vždy a jogurt kvůli dětem také, je to bez vajec, tak nemusím lítat po sousedkách a půjčovat. Těsto se velmi dobře zpracovává, krásně se rychle propojí. Vyjde na 4 menší šišky, takové množství ani nenadělám z kupovaného balení listového. Krásně se s ním pracuje, je vláčné. Právě jsem vytáhla z trouby a výborné, nepopraskalo a nespadlo! Takže mohu také doporučit. Přemýšlím, že v týdnu udělám taky pizzu, syn bude nadšený. Moc Báro díky za výborný tip. Snad se nebudete zlobit, když ho budu šířit dál.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150125/22/b23640-1422220228.jpg)
nasta77
(upraveno)
4. 8. 2012, 21:56
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
Vittka
(upraveno)
4. 8. 2012, 21:39
Na štrůdl výborné. U nás nevydržel ani dvě hodiny. Mňam
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080528/10/b53664-1211964438.jpg)
cdka
(upraveno)
27. 10. 2010, 14:50
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160428/20/b25224-1461867584.jpg)
asym
(upraveno)
2. 7. 2009, 17:27
Včera jsem pekla štrůdlík, a dneska už neníííííííííííí
.Děkuji za super rychlý recept
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Strávník
(upraveno)
26. 2. 2009, 20:26
Dnes jsem se rozhodl vyzkoušet vámi chválený recept. Právě jsem dopekl a pozřel kousek pizzy z vašeho "Vynikajícího těsta na štrůdl nebo pizzu".
No děs, běs.. hnus fialový..
na pizzu absolutně nevhodné těsto.
Těsto bylo zhotoveno přesně podle výše uvedeného návodu. Pizzu jsem pekl hodinu na 200°C!!! Těsto nebylo možné dopéct!! Pizzu jsem musel po hodině vytáhnout, protože kabanos, slanina, olivy, kukuřice už byly černé!!!! A těsto stále nedopečené! A to jsem měl jen vrstvu 3 mm a pekl jsem to v horkovzdušné troubě.
Nikomu nedoporučuju.
Strůdl už raděj z tohoto těsta dělat ani nebudu. Zůstanu u svého osvědčeného kynutého těsta.
Ale pravdu jste měli v tom, že těsto bylo krásně hladké a dobře se s ním pracovalo, ale to je vše, jíst se to nedá.
Váš manžel vás za to určitě nepochválí.
Toť moje zkušenost.. moje nervy.. manželka už má zkažený celý večer. Nic tak zduř.
![:-(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/5.gif)
![(6)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/10.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
![:-@](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/19.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
![:-#](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/22.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(N)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/46.gif)
![(smich)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/88.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080806/20/b49956-1218049058.jpg)
jarre
(upraveno)
26. 2. 2016, 12:18
@Strávník
to jste mě Richarde tím elaborátem fakt pobavil
nemůžu se přestat chechtat......no jinak pizza se peče chvilinku a máte ji krásně upečenou.To jste to musel mít pěknej škraloup když jste ji tam měl hodinu
ale neznamená že když se vám to napoprvé nepovedlo tak že po štrůdlu by nic nebylo.Za mě osobně toto je skutečně skvělý receptík
tak místo toho aby žena na vás byla naštvaná tak ať převezme roli sama a zkusí ona.Chápu že jste ji asi chtěl překvapit
ale prosím,kabanos už na pizzu nedávejte
Ať se druhý pokus povede,jste BOREC!!!
Jo a ZDUŘ!
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(D)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/28.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110216/13/b205626-1297858245.jpg)
evicela
(upraveno)
26. 2. 2016, 9:23
@Strávník
nedovedu si představit péct pizzu hodinu! To už jste měl jako botu to se nedivím že se to nedalo jíst, já ji mám tak za 10 min a je skvělá, kuchař asi nebudete že, no ale pobavil jste mě i tím kabanosem na pizze
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180115/08/b175019-1516000904.jpg)
Jia
(upraveno)
1. 2. 2009, 19:48
Baruš, je jedno jaký je to bílý jogurt? Já mám doma zásobičku bílé Aktivie, ale ta je teda dooost tekutá
tak by to asi nebylo ono
![:-o](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/6.gif)
![+o(](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/21.gif)
maslobar
(upraveno)
14. 2. 2009, 6:55
@Jia
Já kupuju velký selský nebo Hollandia. Jsou husté, dobře se zapracovávají. Možná by Activia byla ok, ale asi bych to neriskla, je fakt řidší
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
maslobar
(upraveno)
1. 2. 2009, 19:39
Díky za všechny ohlasy-vyřídim tam, odkud máme recept
. Je to opravdu uplně jiné, než z kupovaného listového těsta. Trocha toho matlání, ale já si opravdu dělám i do mrazáku(když nejsem líná
) a pak to jen vyndám a rozhodnu, jestli udělám pizzu nebo raději štrůdl
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
Veronika N.
(upraveno)
18. 12. 2008, 19:30
Právě jsem dopekla váš štrůdl a je vynikající!! Ujídám ještě teplý z plechu!! Konečně výborný recept, který už dlouho hledám! Těsto se krásně zadělávalo, zvládnou i začátečnice jako já
)) Moc děkuju za tento recept!!
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
mata73
(upraveno)
30. 10. 2008, 13:38
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180904/09/b2218-1536047966.jpg)
kristynahal
(upraveno)
21. 10. 2007, 19:53
Tak já už vyzkoušela toliko receptů na štrůdl a tohle těsto bylo zatím nejlepší. Upekla jsem z toho čtyři šišky, že se mi každý na délku ani na plech nevešel, a druhý den už nebylo vůbec nic. Fakt super!!!! Děkuju za receptík.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
helca02
(upraveno)
18. 10. 2007, 22:09
těsto je FANTASTICKÉ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pRÁVĚ JSEM DOPEKLA ŠTRŮDL A NEMÁ TO CHYBU ! Poloviční množství vystačilo na 1 štrůdl.
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)