(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
tak zvané pštrosí vejce
Potřebné ingredience
7 vajec vařených natvrdo 500g mletého masa(je to akorát na těch 7 vajíček) sůl, majoránku, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhanku , trojobal, olej
Postup přípravy
Dáme do mísy mleté maso, osolíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, rozklepneme 2 vejce a zamícháme tak jako na karbanátky, přidáme strouhanku dle potřeby.
Vezmeme do ruky trochu hmoty, uděláme si dolík a vložíme vejce, v ruce ho balíme dokud není zabalené do masa. Koule obalíme v trojobalu(hl. mouka, vejce s mlékem a solí a strouhanka)
Smažíme na oleji . (různě otáčíme aby maso bylo osmažené ze všech stran)
Vezmeme do ruky trochu hmoty, uděláme si dolík a vložíme vejce, v ruce ho balíme dokud není zabalené do masa. Koule obalíme v trojobalu(hl. mouka, vejce s mlékem a solí a strouhanka)
Smažíme na oleji . (různě otáčíme aby maso bylo osmažené ze všech stran)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marťas27
(upraveno)
14. 4. 2010, 10:18
Taky dělám už dlouho a je to vynikající. Akorát vajčka dávám na půl. Dá se to smažit ve friťáku.
kojal
(upraveno)
6. 4. 2010, 13:34
Taky děláme, já se na ně chystám zítra. Zvláště po velikonocích se takhle dají super zpracovat obarvená vejce. A ještě kulajdu polévku a budou vejce pryč. jarmila