(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
BRUSELSKÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
PIŠKOT : 4 vejce (sníh) 20 dkg cukru 150 ml vlažné vody 150 ml oleje 28 dkg polohrubé mouky 1 prdopeč KRÉM : 600 ml mléka 2 vanilkové pudinky (Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 15 dkg cukru = uvařit + pak utřít máslo ( lze přidat trošku rumu) = ušlehat ŠLEHAČKA : 2 šlehačky v prášku Dr.Oetker - ušlehat podle návodu Plech 35x38cm
Postup přípravy
PIŠKOT UPEČEME (30min při 160°C), POTŘEME KRÉMEM, po vychladnutí ŠLEHAČKOU.
Nahoru možno nastrouhat čokoládu nebo pocákat čokoládovou polevou nebo nazdobit kousky mandarinkového kompotu. Nechat ztuhnout v chladu. Krásně se krájí a šlehačka vydrží dlouho ztuhlá. Jsou výborné, dají se upéct i jako dort, ale je třeba mít větší dortovou formu. Je to jednoduché a výsledek je přímo slavnostní.
Dobrou chuť!
Nahoru možno nastrouhat čokoládu nebo pocákat čokoládovou polevou nebo nazdobit kousky mandarinkového kompotu. Nechat ztuhnout v chladu. Krásně se krájí a šlehačka vydrží dlouho ztuhlá. Jsou výborné, dají se upéct i jako dort, ale je třeba mít větší dortovou formu. Je to jednoduché a výsledek je přímo slavnostní.
Dobrou chuť!
Tato šlehačka je opravdu výborná - jak chuťově, tak na přípravu.....a hlavně krásně a dlouho drží tvar.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 5. 2015, 15:22
Halmat
(upraveno)
5. 6. 2015, 18:54
@laskonka333
rajraj
(upraveno)
30. 5. 2015, 12:53
Halmat
(upraveno)
5. 6. 2015, 17:37
@rajraj
ji.ci
(upraveno)
8. 5. 2013, 22:15
Zkusila jsem,opravdu exkluzivní!!!!!
Halmat
(upraveno)
29. 5. 2015, 20:45
@ji.ci
VěrkaK.
(upraveno)
30. 1. 2011, 21:56
Na manželův svátek jsem upekla bruselké řezy, mám zařazené v repertoáru a určitě zopakuji. Výborné a naprosto DOKONALÉ. Děkuji, Věra.
Halmat
(upraveno)
6. 5. 2013, 21:35
@VěrkaK.
Jsou fakt výýýborné a jednoduché+rychlé
Hnědovláska
(upraveno)
18. 10. 2010, 19:56
Hali,zdravím Vás Dneska jsem vyzkoušela a vynikající Moc děkuji za receptík Je to úžasný
backa
(upraveno)
27. 9. 2010, 6:57
Vypadají úžasně taky používám šlehačky v prášku ,jako Vy jsem s nimi daleko víc spokojená a vím,že mi nespadne a vydrží tvar.
jeremy
(upraveno)
24. 9. 2010, 7:36
noooo, to je obr mňamka, soudě dle obrázku vyzkouším a dám vědět Ještě bych poprosila o fotku té sypké šlehačky v prášku...jednu doma mám z lidlu asi za 5kč,ale nevím, zda je to ono nebo ne anebo se chci zeptat, zda mohu použít klasickou šehajdu?A pak přidat zkužovač a příp. jaký, díky za odpověď. pa.
Halmat
(upraveno)
27. 9. 2010, 5:36
@jeremy
Dobrý den Jarmilo Fotku šlehačky jsem k Bruselským řezům vložila. S klasickou šlehačkou jsem tyto řezy ještě nedělala, ale nemyslím, že by to měl být problém. Ztužovač bych použila jakýkoli mají v obchodě, nemám vyhraněný. Řezy se Vám jistě povedou, a určitě sklidíte velkou pochvalu. Mějte se hezky a dejte vědět
jeremy
(upraveno)
27. 9. 2010, 8:08
@Halmat
Moc vám děkuju za ochotu, hezký den.
hrabalek
(upraveno)
6. 4. 2010, 17:31
Halmat
(upraveno)
6. 4. 2010, 18:25
@hrabalek
Díky!
Hnědovláska
(upraveno)
6. 4. 2010, 17:29
Hali,máslo celé do krému? Děkuji
Halmat
(upraveno)
6. 4. 2010, 18:24
@Hnědovláska
Ano, Jani, celé máslo do krému. Opravdu jsou to moc jednoduché a rychlé řezy. Nebojte se je vyzkoušet. Sklidíte pak jistě pochvalu
Ilonáček
(upraveno)
6. 4. 2010, 8:56
Halmat
(upraveno)
6. 4. 2010, 16:57
@Ilonáček
Díky!