(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Buchta s pařížskou šlehačkou a strouhanou margotkou
Potřebné ingredience
Těsto: 12,5 dkg pol. mouky, 17 dkg cukru moučky, 5 vajec, 1 lžička prášku do pečiva, troška oleje a vody a kakao. Krém: pařížská šlehačka, pomazánkové máslo
Postup přípravy
Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej a vodu a kakao ušleháme najednou, nalejeme na vymazanej a kokosem vysypanej plech a dáme péct na 200 stupňů, cca. 20 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Pařížskou šlehačku kupuju v penny, je to 250 ml a stojí cca. 37,- Kč, ušleháme do tuha, přidáme 1 pomazánkové máslo a vyšleháme v krém. Nemusíme dávat ztužovač, pomazánkové máslo nám krém krásně udrží pohromadě a není vůbec cítit. Poté namažeme na buchtu a navrch nastrouháme najemno margotku. Je to mňamka.
Pařížskou šlehačku kupuju v penny, je to 250 ml a stojí cca. 37,- Kč, ušleháme do tuha, přidáme 1 pomazánkové máslo a vyšleháme v krém. Nemusíme dávat ztužovač, pomazánkové máslo nám krém krásně udrží pohromadě a není vůbec cítit. Poté namažeme na buchtu a navrch nastrouháme najemno margotku. Je to mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaximandra
(upraveno)
16. 4. 2010, 16:24
díky moc
Hnědovláska
(upraveno)
10. 4. 2010, 19:50
Dneska jsem pekla a výborné
Hnědovláska
(upraveno)
6. 4. 2010, 17:35
Ilonáček
(upraveno)
6. 4. 2010, 9:09