(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
Velikonoční biskupský beránek
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 50g másla, 3 vejce, 100g sekaných mandlí + suš. ovoce (meruňky, rozinky) nebo kandované ovoce, 50g strouhané čokolády, 1 šlehačka (250 ml), 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Žloutky, cukr, šlehačku a máslo utřít do pěny.
V jiné míse smíchat suché přísady.
Potom vše spojit a nakonec do těsta opatrně vmíchat sníh z bílků.
Dát do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a péct na 180C cca 40 min.
Množství je na větší keramickou formu s víkem.
Po vychladnutí polít hořkou čokoládou.
V jiné míse smíchat suché přísady.
Potom vše spojit a nakonec do těsta opatrně vmíchat sníh z bílků.
Dát do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a péct na 180C cca 40 min.
Množství je na větší keramickou formu s víkem.
Po vychladnutí polít hořkou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andruš5
(upraveno)
1. 4. 2013, 16:23
Dobrý den Petro, včera jsem pekla beránka a je vynikající. Děkuji za recept.
pechholdova
(upraveno)
15. 5. 2011, 8:42
Jdu péci už po několikáté - SUPER!!! Mimo velikonoce ho dělám jako bábovku. Díky!
Kacur
(upraveno)
19. 4. 2011, 14:15
Dobrý den, chystám se upéct beránka. Prosím, co s tou šlehačkou? Děkuji katka
ppetru
(upraveno)
21. 4. 2011, 11:57
@Kacur
Zdravím, prostě ji přidat k těstu....do těch rozmíchanejch žloutků s máslem a cukrem.......zrovna jsem to šoupla do trouby, tak uvidíme
Ilonáček
(upraveno)
6. 4. 2010, 9:14
Handulka0
(upraveno)
5. 4. 2010, 19:56