(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Trdelníky, které se rozplývají na jazyku
Potřebné ingredience
půlka Hery, půlka polohrubé mouky, půl hrníčku polotučného mléka, půlka droždí, 4 žloutky, 1 nebo 4 bílky, ale nemusí být ani jeden, cukr, vlašské ořechy, špejle
Postup přípravy
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky a Heru vložíme do mísy a mícháme tak dlouho,
dokud se nezačnou tvořit bublinky. Poté přidáme droždí, které jsme předtím rozmíchali ve vlažném mléku.
Vše řádně smícháme s moukou, pokud bude těsto příliš suché, můžeme přidat ještě trochu vlažného mléka.
Těsto necháme pod utěrkou přibližně dvě hodiny kynout. Pokud už se nemůžete dočkat, občas pod utěrku nakoukněte. Z nakynutého těsta si uděláme menší kuličky, které rozválíme válečkem na tloušťku přibližně 3 mm. Z toho vykrojíme obdélník, který nám bude dále sloužit jako šablona na ostatní obdélníky. Ty poté namotáme na váleček, potřeme bílkem a pomocí špejlí zabezpečíme proti spadnutí. Vložíme do předem předehřáté trouby. Pečeme zhruba dvacet minut. Po vytažení z trouby trdelníky obalíme v cukru smíchaném s ořechy. Dobrou chuť.
dokud se nezačnou tvořit bublinky. Poté přidáme droždí, které jsme předtím rozmíchali ve vlažném mléku.
Vše řádně smícháme s moukou, pokud bude těsto příliš suché, můžeme přidat ještě trochu vlažného mléka.
Těsto necháme pod utěrkou přibližně dvě hodiny kynout. Pokud už se nemůžete dočkat, občas pod utěrku nakoukněte. Z nakynutého těsta si uděláme menší kuličky, které rozválíme válečkem na tloušťku přibližně 3 mm. Z toho vykrojíme obdélník, který nám bude dále sloužit jako šablona na ostatní obdélníky. Ty poté namotáme na váleček, potřeme bílkem a pomocí špejlí zabezpečíme proti spadnutí. Vložíme do předem předehřáté trouby. Pečeme zhruba dvacet minut. Po vytažení z trouby trdelníky obalíme v cukru smíchaném s ořechy. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
6. 4. 2010, 7:25
to nevydržím tak dlouho čekat, než to zkyne budu uždibovat syrové a ten váleček se dá koupit? a nespálí se v troubě?
nahlásit
darinka30
(upraveno)
5. 4. 2010, 19:43
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
5. 4. 2010, 13:31
nahlásit