PODMÁSLOVÝ CHLÉB dle mé fantazie:-)
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 250g špaldové mouky, 1 lžička droždí, 1 lžička cukru, 1,5 až 2 lžičky soli (dle chuti), 3 lžíce oleje, 400ml podmáslí. Semínka a koření dle chuti - 1lžička dýňových, 1 lžička slunečnice loupané, 1lžička len, 1lžička sezamu, 1lžička kmínu.
Postup přípravy
Po zvukovém signálu přidám koření a semínka. Před posledním kynutí přibližně asi 1:50 hod před koncem vyndávám metličky, abych neměla díry v chlebíku:-) Mohu doporučit, je to daleko lepší a i vzhledově chlebík vypadá lépe.
Po upečení vyndám nádobu na prkénko a nechám asi 10minut stát a pak vyklápím na mřížku. Krájím až po vychladnutí!
Chléb je vynikající a zůstane dlouho vláčný díky Podmáslí!! Je to můj první chlebík, ale je báječný, lepší jsem nejedla a to tchýně peče často. Tento recept jsem našla někde na netu, ale jelikož se trochu snažím o zdravou výživu, tak jsem si ho trochu přizpůsobila sobě a místo 500 g hladké mouky jsem dala 250 hladké a 250 špaldové a přidala semínka.
Peču v pekárně zn.ETA SIESTA
Chlebík na řezu, je krásně strukturovaný, žádné velké díry, rovnoměrně nakynutý:-)
Tak takto jsme jej jedli. Jeden chlebík je už nakouslý, syn to do focení nevydržel a už papal:-)
Ještě jednou papání a určitě vyzkoušejte, nebudete litovat! Dobrou chuť:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé