Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

PODMÁSLOVÝ CHLÉB dle mé fantazie:-)

0.0
PODMÁSLOVÝ CHLÉB dle mé fantazie:-)

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 250g špaldové mouky, 1 lžička droždí, 1 lžička cukru, 1,5 až 2 lžičky soli (dle chuti), 3 lžíce oleje, 400ml podmáslí. Semínka a koření dle chuti - 1lžička dýňových, 1 lžička slunečnice loupané, 1lžička len, 1lžička sezamu, 1lžička kmínu.

Postup přípravy

Postupujeme dle daných pravidel. Do nádoby v pekárničce si dáme podmáslí, olej, na to mouku hladkou (já dávám chlebovou mouku pšeničnou) a mouku špaldovou, na jednu stranu si dáme sůl, na druhou stranu nádobky si dáme cukr a droždí (kupuji to s modrým ptákem:-) na obalu). Zapnu pekárnu na program I. Klasik, kůrka střední.
Po zvukovém signálu přidám koření a semínka. Před posledním kynutí přibližně asi 1:50 hod před koncem vyndávám metličky, abych neměla díry v chlebíku:-) Mohu doporučit, je to daleko lepší a i vzhledově chlebík vypadá lépe.
Po upečení vyndám nádobu na prkénko a nechám asi 10minut stát a pak vyklápím na mřížku. Krájím až po vychladnutí!
Chléb je vynikající a zůstane dlouho vláčný díky Podmáslí!! Je to můj první chlebík, ale je báječný, lepší jsem nejedla a to tchýně peče často. Tento recept jsem našla někde na netu, ale jelikož se trochu snažím o zdravou výživu, tak jsem si ho trochu přizpůsobila sobě a místo 500 g hladké mouky jsem dala 250 hladké a 250 špaldové a přidala semínka.
Peču v pekárně zn.ETA SIESTA

Chlebík na řezu, je krásně strukturovaný, žádné velké díry, rovnoměrně nakynutý:-)

Tak takto jsme jej jedli. Jeden chlebík je už nakouslý, syn to do focení nevydržel a už papal:-)

Ještě jednou papání a určitě vyzkoušejte, nebudete litovat! Dobrou chuť:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vuruk 20. 5. 2008, 14:41
Vynikající chlebík, nádherně nadýcháný, prostě super! (Y) (Y) (Y) Díky za recept! (zajic) (zajic) (L) Verča
Kocca 30. 1. 2008, 8:40
Tak tento chlebík jsem dělala už dvakrát a vždy se povede. Je krásně nadýchaný a dobrý. (Y)
IvanaMa 20. 12. 2007, 13:22
Dobrý den Silvi, chlebík jsem včera vyzkoušela a je vynikající! Díky za recept! I.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie