(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dušené hovězí,brambor a kapusta coby příloha
Potřebné ingredience
Hovězí maso(vepřové,kuřecí),brambory,1střední kapusta,cibulka,4-5stroužků česneku-dle chuti,sůl,vegeta.
Na jíšku(zásmažku):olej,hladká mouka.
Postup přípravy
Připravené maso-hovězí,kuřecí,vepřové-naporcujeme,osolíme a dáme dusit nebo péct.Každý,jak chce a jak mu masíčko chutná.
Brambory si připravíme buď vařené,nebo americké.
1střední kapustu rozpůlíme a nakrájíme na drobné kousky-podélně,jako když krájíme zelí.Spaříme v hrnci.Nakrájíme nadrobno cibulku a necháme na oleji zesklovatět.Poté přidáme spařenou kapustu,osolíme,dle chuti a dusíme na pánvičce.Já jsem dusila zpočátku na dvou,pak už jen na jedné:-)
Připravíme si jíšku-olej,do toho hladkou mouku,zamícháme,podusíme a jakmile chytne jíška barvičku,odstavíme.
Když je kapusta dostatečně podušená-musí změknout,přidáme jíšku a mícháme,aby se nám kapusta nepřipálila,přidáme lisovaný česnek a dochutíme vegetou.
Až je masíčko měkkoučké,nachystáme je na talíř,přidáme brambory a obložíme kapustou.
Je to supéér!!Na to,že jsem připravovala kapustu poprvé vůbec:-),se manža olizoval:-))
Brambory si připravíme buď vařené,nebo americké.
1střední kapustu rozpůlíme a nakrájíme na drobné kousky-podélně,jako když krájíme zelí.Spaříme v hrnci.Nakrájíme nadrobno cibulku a necháme na oleji zesklovatět.Poté přidáme spařenou kapustu,osolíme,dle chuti a dusíme na pánvičce.Já jsem dusila zpočátku na dvou,pak už jen na jedné:-)
Připravíme si jíšku-olej,do toho hladkou mouku,zamícháme,podusíme a jakmile chytne jíška barvičku,odstavíme.
Když je kapusta dostatečně podušená-musí změknout,přidáme jíšku a mícháme,aby se nám kapusta nepřipálila,přidáme lisovaný česnek a dochutíme vegetou.
Až je masíčko měkkoučké,nachystáme je na talíř,přidáme brambory a obložíme kapustou.
Je to supéér!!Na to,že jsem připravovala kapustu poprvé vůbec:-),se manža olizoval:-))
Takto vypadá finální výrobek:-))Něco jako :knedlovepřozelo,ale je supéér:-))
Toto je podušená kapusta
Jíška do kapusty na zahuštění
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé