(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dalamánky s meltou z domácí pekárny
Potřebné ingredience
200 g celozrnné pšeničné mouky | 50 g celozrné žitné mouky | 150 g pšeničné hladké mouky | 250 ml uvařené melty | 3 lžíce oleje | 1,5 lžičky soli | 1 lžička cukru |1/2 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
Postup přípravy
Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na kousky (asi 10), uděláme z nich bochánky. Necháme je ještě asi 30 min kynout, pak potřeme slanou vodou a posypeme opět semínky nebo hrubou solí a pečeme při 180´ C asi 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
8. 9. 2007, 14:38
Dobrý den Květo, můžu se zeptat na tu celozrnnou pšeničnou mouku-dívala jsem se v Tescu, že mají tři druhy, jako je klasická mouka-hladká, polohrubá a hrubá. Která to tedy má být? Moc se v tom zatím nevyznám.
bororo
(upraveno)
29. 10. 2007, 19:49
@
Tak teď se omlouván, až dnes jsem si všimla, že je tu tento dotaz.Běžela jsem se podívat do špajzu a já jsem na sáčcích s moukou žádné rozlišení na hladkou, polohrubou a hrubou nenašla.ale dala bych hladkou, pokud by byla k dispozici,