Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
Ingredience 250 g polohrubá mouka,3 ks vejce ,vanilkové aroma,1/8 lmléko,citronová kůra,tuk na vymazání formy130 g tuk,150 g cukr,kupovaná čokoláda na vaření
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Tuk rozetřeme a postupně do něho přidáváme cukr, pak žloutky a celé třeme do pěny.
Poté střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku, přidáme citronovou kůru a můžeme přidat vanilkové či jiné aroma a nakonec přidáme ušlehaný sníh.
Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme a ihned vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme...nakonec polijeme čokoládou a necháme stuhnout
Tuk rozetřeme a postupně do něho přidáváme cukr, pak žloutky a celé třeme do pěny.
Poté střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku, přidáme citronovou kůru a můžeme přidat vanilkové či jiné aroma a nakonec přidáme ušlehaný sníh.
Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme a ihned vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme...nakonec polijeme čokoládou a necháme stuhnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tomulinecek
(upraveno)
3. 4. 2010, 12:18
Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2010, 20:33